با ما همراه باشید

اتاق خبر

آب سفره های زیر زمینی اسیدی شده است/کوچ تهرانی ها از پایتخت

خبر استان : پدر علم کویرشناسی با بیان اینکه وضعیت آب در کشور بحرانی است به وضعیت آب در پایتخت اشاره کرد و گفت:احتمالا تا دو سال آینده آب در پایتخت جیره بندی خواهد شد و بحران کم آبی و بی آبی سبب مهاجرت بسیاری از تهران می شود.

پرویز کردوانی با بیان اینکه ایران در منطقه گرم و خشک و با فاصله اندکی از خط استوا قرار دارد، اظهار داشت: حدود یک‌ سال‌ و نیم است که هشدارها در مورد وضعیت بحرانی آب بیشتر شده است اما بحران آب خیلی زودتر از این زمان آغاز شده و در حال حاضر آب نیست و بسیاری از تالاب ‌ها و رودها خشک شده ‌اند.

آب سفره های زیر زمینی اسیدی شده است
پدر علم کویرشناسی ایران با بیان اینکه منابع آب در دوبخش منابع آب زیر زمینی و سطحی تقسیم می شود، گفت: سد سازی در کشور موجب از بین رفتن تالاب ها و دریاچه ها شد. از طرفی آب سفره های زیر زمینی که از منابع مهم تامین آب است، متاسفانه برداشت بی رویه و بی حساب و کتاب از این منبع نیز باعث پایین رفتن سطوح آب و خشک شدن چاه ها، قنات ها و شور شدن و اسیدی شدن آن ‌ها شده است.

وی با بیان اینکه برداشت بی رویه آب باعث کاهش سفره های آب زیر زمینی شده است، گفت: جلوگیری از حفر چاه‌ های غیر مجاز، تغییر نوع کشت منطقه به محصولات کم آب بر، آبیاری در ساعات های شب که تبخیر کمتر است، می تواند از منابع آب موجود حفاظت کند. مدیریت منابع در دست و استفاده بهینه از آن عامل دیگری برای حل مشکل بی آبی منطقه است و تغییر الگوی مصرف کشت محصولات زراعی و بهره وری بیشتر از آب با رعایت صرفه جویی از راهکارهای دیگر است.

استاد نمونه دانشگاه تهران افزود: روش مصرف را باید عوض کرد و باید مانع توسعه بدون برنامه ‌ریزی شد. خشک‌ شدن چاه‌ ها، رودها و دریاچه‌ ها و همچنین بیابانی ‌شدن ایران، تبعات و پیامدهای مختلفی به دنبال دارد که نمونه آن بروز ریزگردهاست. یکی از اقداماتی که باید انجام شود جمع ‌آوری آب‌ های سطحی است.

وی درخصوص روند خشکسالی در کشور گفت: دو نوع خشکسالی در کشور داریم که یکی اقلیمی است و بر اثر آن بارندگی کم می شود و دیگری خشکسالی هیدرولوژیک است که در پی تغییر الگوی بارش در اثر تغییر اقلیم و افزایش دما صورت می گیرد.

تهران دیگر آب ندارد

استاد دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت آب در تهران تصریح کرد: زمانی تهران 250 میلی متر متوسط بارندگی داشت اما در حال حاضر معتقدیم اگر در تهران هزار میلی متر دیگر هم بارندگی داشته باشیم، وضعیت آب بهتر نمی شود از طرفی با توجه به ساخت و سازهایی که می شود وضعیت بهبود نمی یابد، تهران رود ندارد چرا که بارندگی اقلیمی نیز در آن کم شده است و امکان ندارد وضعیت آبی تهران بهتر شود، اگر تا کنون آب را جیره بندی نکردند حتما یکی دو سال آینده این کار را انجام می دهند.

وی اضافه کرد: پنج سدی که در تهران مورد استفاده قرار می گیرد متعلق به تهران نیست و از جاهای دیگر گرفته شده است. سدهای لار، لتیان که ورامین را تأمین می کرد، رود کرج و سد طالقان و ماملو متعلق به تهران نیست اما در پی توسعه بی رویه ای که در شهر تهران صورت گرفته دیگر منبع آبی وجود ندارد.

کردوانی درباره انتقال آب نیز گفت: گفته شده بود که آب را از ارتفاعات قله دو هزار شمال کشور بیاورند اما باید گفت که این کارها جواب نمی دهد. در حال حاضر سراغ چاه ها رفته اند و از آب زیرزمینی استفاده می کنند اما با این حجم توسعه که در تهران اتفاق افتاده حتما آب کم می آوریم و وضعیت خیلی بدتر می شود و به عقیده من مردم در سال های آینده از تهران می روند چون منبع آبی وجود ندارد.

وضعیت آبی تهران بهتر نمی‌شود

وی درباره علت کم آبی در تهران گفت: مهم ترین عامل آن حجم توسعه بی رویه در شهر تهران است، از طرفی آب در تهران با این حجم جمعیت، کم بوده و بارندگی نیز کاهش پیدا کرده است و وضعیت رودهای اطراف تهران نیز بدتر شده است. بعد از انقلاب توسعه در تهران آغاز شد حالا همه چیز را توسعه داده ایم و به مرحله ای رسیدیم که دیگر آب نداریم و باید گفت هیچ وقت امکان ندارد که وضعیت آبی تهران بهتر شود و اگر بهتر شود مقطعی و کوتاه مدت است.

پروفسور کردوانی در پایان تأکید کرد: تمام فعالیت ها بستگی به آب دارد و باید کاری کنیم آب کمتر مصرف شود توسعه را کم کنیم.

 منبع : خبرگزاری پانا

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.