با ما همراه باشید

اتاق خبر

اولویت‌های پسابرجام در حال تدوین است/در ارائه بودجه تاخیر نداشتیم

خبراستان: رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما در حال برنامه‌ریزی برای اولویت‌های پسابرجام هستیم، گفت: اولویت‌های پسابرجام برای سالهای ۹۵ و ۹۶ در فرآیند تدوین و تصویب است.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح همزمان ۱۳۸ پروژه عمرانی با اشاره به توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی، گفت: مردم تصمیم گرفتند، به خدای بزرگشان توکل کردند، به امام و رهبرشان اقتدا کردند، از قدرت‌های استبدادی نهراسیدند و توانستند اراده ملی را به کرسی تحقق بنشانند.

وی افزود: ما آن روزها و آن ایام را گواهی می‌دانیم و این مردم خوب ما راه شهیدان و راه امام عزیز را با هدایت رهبری ادامه خواهند داد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: خوشحالم که در دهه فجر انقلاب اسلامی موفق می‌شویم ۱۳۸ پروژه را در سراسر کشور افتتاح کنیم و امروز این پروژه‌ها همزمان در استان‌های مختلف اجرایی و عملیاتی می‌شود.

روحانی با بیان اینکه آنچه در سفرهای استانی به مردم وعده داده‌ایم، تحقق یافته است، گفت: امروز ۷۰ درصد اعتبارات این وعده‌ها اختصاص داده شده و در اختیار قرار گرفته شده و حدود این ۳۰ درصد نیز در اختیار مجریان امر قرار خواهد گرفت.

وی افزود: قرار ما در همه استان‌ها در این بوده که چیزی را که وعده می‌دهیم، عملیاتی باشد و بتوانیم آن را اجرا کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بیش از ۵۱ درصد قول‌ها و وعده‌ها در سفرهای استانی اجرا شده و به اتمام رسیده است، گفت: البته هنوز ۹ استان باقی مانده و باید ظرف هفته‌های آینده به آنجا برویم و امیدواریم بشود که همه این سفرها را در ۶ ماهه اول سال آینده انجام دهیم چرا که سفرهای استانی در عمران و آبادانی آن استان تاثیرگذار است؛ ضمن اینکه دیدار با مردم نیز برای ما مغتنم است.

روحانی با اشاره به احیای سازمان مدیریت گفت: احیای این سازمان از نظر من مهم بود، چرا که یکی از وعده‌های انتخاباتی من این بود که سازمان مدیریت را احیا خواهم کرد، چرا که معتقدم این سازمان، مغز کارشناسی دولت است.

وی ادامه داد: طبق قانون اساسی، برنامه و بودجه، امور اداری و استخدامی مستقیماً بر عهده رئیس‌جمهور است؛ لذا رئیس‌جمهور باید احساس مسئولیت ویژه‌ای در این خصوص داشته باشد و این سازمان نیز باید کشور را در مسیر درستی سازمان بدهد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت، بودجه را بر مبنای حذف زنجیره تحریم‌ها تدوین و برنامه‌ریزی کرده بود، گفت: شبی که برجام اجرایی شد، فردای آن روز بودجه و برنامه پنج ساله را تقدیم مجلس کردیم و با صدای بلند می‌گوییم که حتی یک روز در ارائه لایحه بودجه ۹۵ و لایحه مقررات ضروری برای اجرای برنامه مدون دولت برای برنامه ششم تأخیری نداشتیم.

روحانی با بیان اینکه مجلس زمان کافی برای بررسی این دو لایحه در اختیار دارد، گفت: ۶۴ روز تا عید زمان مانده و ما ساز و کار مجلس را نیز به خوبی بلد هستیم و می‌دانیم که بررسی این لوایح چقدر زمان می‌برد. ما هم پنج دوره در مجلس کار کرده‌ایم و می‌دانیم که بررسی این لوایح چگونه است. لذا علیرغم همه این مشغله‌ها و برنامه‌های انتخاباتی، باز هم فرصت کافی برای بررسی لایحه بودجه در مجلس نهم وجود دارد.

وی با اشاره به تلاش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای تهیه برنامه و بودجه، گفت: می‌دانم در ماه‌های گذشته بار سنگینی بر دوش این سازمان برای تهیه برنامه آن هم با سلیقه جدید بود. ما می‌خواستیم بر مبنای قانون اساسی حرکت کنیم و بر همین مبنا نیز برنامه ششم با دوره‌های گذشته متفاوت شد و بر همین مبنای قانونی، لایحه برنامه، تبصره‌های دائمی و تبصره‌های برنامه پنج ساله و همچنین بودجه به مجلس تقدیم شد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دوران پسابرجام ادامه داد: کار بسیار بزرگی انجام گرفت و اولین بار در تاریخ ایران ما در یک توافق بین‌المللی با قدرت‌های بزرگ قرار گرفتیم و موقعیت ما آنچنان است که یک کشور نتوانسته بگوید که ایران در این معامله ضرر کرده است. حتی آنان که مخالف این برجام بودند؛ از رژیم نامشروع اسرائیل گرفته تا کسانی که در آمریکا هستند، آنها هم به گونه‌ای حرف می‌زنند که گویی ایران بر سر ۶ کشور بزرگ کلاه گذاشته است.

روحانی با بیان اینکه روابط ما با جهان بر مبنای برد – برد خواهد بود، گفت: کار عظیم بزرگی ملت ایران انجام داد و با ایستادگی و مقاومتش توانست حقوق هسته‌ای خود را محقق و تحریم‌های غلط و ظالمانه را برطرف کند.

وی ادامه داد: مگر ممکن است کسی در کشور ما از اینکه اقتصاد از حصر خارج شده باشد، ناراحت شود، فکر نمی‌کنم کسی از برداشته شدن قُل و زنجیرها ناراحت شود، از تبادل پولی و کالایی و از فعالیت‌ بانک‌ها نگران باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما در حال برنامه‌ریزی برای اولویت‌های پسابرجام هستیم، گفت: در حال برنامه‌ریزی برای تعیین اولویت‌های کشور در دوره پسابرجام در سال‌های ۹۵ و ۹۶ هستیم و اولویت‌های پسابرجام نیز در فرآیند تدوین و تصویب است.

روحانی توضیح داد: البته برخی از اولویت‌ها که برای سال جاری تاکید شده بود، نتوانستیم آن را عملیاتی کنیم اما مبنای ما بر این است که اقتصاد دست مردم باشد و تاکید من این است که بتوانیم از بخش خصوصی حمایت کنیم.

وی مبنا و هدف دولت را تقویت و حمایت از کارآفرینان ملی دانست و گفت: بنای دولت، واگذاری اقتصاد به مردم و حمایت از بخش خصوصی است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز اشتیاق عمومی در دنیا برای کار در ایران بوجود آمده و سازمان برنامه‌ریزی نیز در این فرصت ایجاد شده باید در شرایط نو وارد عمل شود و من نیز به صراحت به دولتمردان گفته‌ام ما دنبال تولید و صادرات مشترک هستیم.

روحانی با بیان اینکه دنیا، دنیای تعامل و ایجاد نوعی تعادل است، گفت: امروز فضایی است که می‌توانیم درست برنامه‌ریزی کنیم. شرایط دیروز ما با گذشته کاملاً متفاوت شده و این را هم به صراحت به کارآفرینان دنیا گفته‌ایم که ما دنبال سرمایه‌گذاری هستیم. بخشی از بازار داخلی ما باید بازار مصرف آنان باشد و در بخشی نیز فناوری و تکنولوژی آنان را برای تصاحب بازارهای جهانی باید وارد کنیم.

وی تصریح کرد: امروز کشور آماده جذب تکنولوژی و فناوری است و امروز ما این قدرت جذب را داریم.

روحانی، رانت و فساد را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: باید با فساد بجنگیم چرا که تا فساد است، پیشرفت ایجاد نخواهد شد. شما وقتی می خواهید تولید کنید یک دستگاه فاسدی که نمی خواهم حالا نام آنرا ببرم می تواند کالا را قاچاق وارد کند، نمی گذارد شما رشد کنید. باید جلوی فساد گرفته شود. باید شرایط سیستم گمرکی بهتر شود، امروز شرایط بانک‌ها خوب نیست، سیستم ارز باید اصلاح شود و باید به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم.

رئیس‌جمهور هدف نهایی سیاست اقتصادی دولت را فاصله گرفتن قدم به قدم از نفت دانست و گفت: ما باید به سمت اقتصاد غیرنفتی و غیررانتی حرکت کنیم و در کنار یکدیگر قادر خواهیم بود که گره‌ها را باز کنیم.

منبع: مهر

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.