از اوایل سال 1387 بحث بهداشت ودرمان شهرستان پیشوا مطرح شد، در آن زمان مردم از کمبود امکانات ناراضی بودند و رییس وقت شبکه بهداشت شهرستان های ورامین وپیشوا مدعی بود این شهرستان مشکل بهداشت ودرمانی حادی ندارد.
الزام دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی جزو یکی از حداقل انتظارات مردم است، این انتظار در شهرستان پیشوا از زمانی که جمعیت آن روند افزایشی گرفت به شدت حس شد و در سال ۱۳۸۹ پس از تبدیل شدن از شهر به شهرستان، به شدتش افزوده شد.
از همان سالها چندین بار از وضعیت بهداشت و درمان پیشوا انتقاد شد تا اینکه در سال ۱۳۹۶ سید حسین نقوی حسینی نماینده محبوب مردم پیشوا در مجلس شورای اسلامی، در نشست مشترک با وزیر بهداشت و درمان، خواهان بررسی جدی مسائل بهداشتی و درمانی شهرستان پیشوا شد و وزیر بهداشت نیز قول مساعدت در خصوص پیگیری این موضوع را دادند.
شهرستان پیشوا در جنوب شرقی پایتخت با دارا بودن جمعیتی نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر حتی یکتخت بیمارستانی ندارد، با آنکه همه مسؤولان پیشوا بر نامناسب بودن سرانه بهداشت و درمان در این شهرستان تأکید دارند اما این تأکیدها نتوانسته است کمبود تخت بیمارستانی در پیشوا را رفع کند.
محمد اکبری یکی از شهروندان پیشوایی میگوید: اگر نیاز به پزشک داشته باشیم سعی میکنیم با صرف هزینههای بالا و از طریق درمانگاههای موجود به درمان بپردازیم و اگر نیاز به بیمارستان باشد به شهرستانهای ورامین و پاکدشت مراجعه میکنیم و یا برای رسیدن به بیمارستان باید مسافت ۵۰ کیلومتری تا تهران را طی کنند.
رضا دهقان از دیگر شهروندان پیشوایی که سنش را ۴۰ سال عنوان می کند، اظهار میکند: برخی از درمانگاههای فعال در پیشوا فقط نام شبانهروزی را یدک میکشند و در روزهای تعطیل و یا ساعت ۸ شب تا ۹ صبح فردا خبری از درمانگاه نیست و در حالت نیمه تعطیل قرار دارند.
وی میگوید: یک بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی مدتها است قرار بوده در پیشوا ساخته شود و وعده آماده شدن این مرکز درمانی تا پایان سال ۹۴ دادهشده بود اما خبری از تکمیل این بیمارستان نیست.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پیشوا: پیشوا نیاز زیادی به بیمارستان ندارد
امیر امینی رئیس شبکه بهداشت و درمان پیشوا اظهار کرد: شهرستان پیشوا نیاز زیادی به بیمارستان ندارد و مشکل بهداشت و درمان مردم این شهرستان حاد نیست و درمانگاههای زیادی در شهرستان فعال هستند و اگر نیاز به بیمارستان داشته باشند میتوانند از بیمارستان مفتح در ورامین استفاده کنند زیرا این بیمارستان بین پیشوا و ورامین مشترک است.
وی افزود: ساخت بیمارستان در پیشوا بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و اگر مسئولین مربوطه پیگیری کنند و ساخت بیمارستان را تحویل وزارت بهداشت و درمان دهند همین فردا برای رفاه بیشتر مردم پیشوا شروع به کارخواهیم کرد.
حالا رؤیای پیشواییها برای بیمارستان ۱۱ ساله شده و معلوم نیست توپ در زمین چه کسی است، ساخت این بیمارستان بیش از تبدیل به یک مناقشه رسانهای بین سازنده و برخی از مسئولین منطقه نیز شده بود اما حاصل این مناقشات و انداختن توپ در زمین همدیگر برای مردم پیشوا فایدهای ندارد.
پیشوا در انتظار قدمهای وزیر بهداشت/ نقوی: ساخت بیمارستان از سر گرفته میشود
سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین و قرچک و پیشوا در مجلس از انجام مذاکرات با وزرای سابق و فعلی بهداشت و درمان برای تحویل گرفتن کار ساخت بیمارستان پیشوا از دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی درگذشته با تحویل زمین از شهرداری پیشوا بقای ساخت بیمارستان را گذاشت اما به دلیل کاهش دانشجو و خالی شدن صندلیهای دانشگاه و کمبود بودجه نتوانست کار ساخت بیمارستان را ادامه دهد و ساخت بیمارستان متوقف شد.
وی افزود: بنده با دکتر هاشمی وزیر سابق و دکتر نمکی وزیر کنونی وزارت بهداشت و درمان دیدار داشتم و هردو این بزرگواران اعلام آمادگی برای تحویل بیمارستان کردند سپس بنده با دکتر رهبر رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر تهرانچی رئیس فعلی دانشگاه آزاد ملاقات کردم و این عزیزان نیز اعلام آمادگی برای واگذاری کردند.
نماینده مردم پیشوا و ورامین در مجلس ادامه داد: از سویی دیگر بنده با دکتر مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز ملاقات داشتم و این ستاد نیز اعلام آمادگی ساخت بیمارستان در صورت واگذاری به وزارت بهداشت و درمان را کرد.
وی با بیان اینکه بعد از حضور وزیر بهداشت ساخت بیمارستان از سر گرفته میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر منتظر سفر دکتر نمکی به پیشوا هستیم که همزمان از دکتر تهرانچی نیز دعوت میکنیم که بتوانیم به توافقی در این خصوص برسیم و کار ساخت ادامه یابد؛ در حال حاضر به دلیل خصوصی بودن دانشگاه آزاد اسلامی بنیاد برکت امکان کمک ندارد و اگر این بیمارستان تحویل دولت شود امکان کمک به بیمارستان فراهم خواهد شد.
حالا مردم پیشوا ماندند و هزار وعده که یکی از آنها هم به نتیجه نرسیدند و جز درد و ناراحتی و بیماری چیزی عاید مردم نشده است مردمی که مجبور هستند برای درمان هر بیماری کوچک و بزرگ به شهرستانهای اطراف بروند که همین رفتوآمد نیز برای آنها هزینههای بالایی دارد باید صبر کرد و منتظر ماند تا با حضور وزیر بهداشت در پیشوا ببینیم مشکل درمانی این مردم حل و بیمارستان ساخته میشود یا خیر؟