۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » خواندنی ها » ورامین
  • شناسه : 17507
  • 24 ژانویه 2018 - 17:58
  • 49 بازدید
  • ارسال توسط :
پیشرفت در عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین (ع) ورامین

پیشرفت در عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین (ع) ورامین

عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین ورامین با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.  عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین ورامین با پیشرفت مناسبی در حال اجراست. به دلیل قدمت بالای بنای این امامزاده، بحث مرمت بخش‌هایی از آن در حالی اجراست. امامزاده کوکب الدین (علیه السلام) برادر امامزاده عبدالله (علیه السلام)، پدر بزرگ […]

عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین ورامین با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.

 عملیات ساخت نمای شمالی امامزاده کوکب الدین ورامین با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.

به دلیل قدمت بالای بنای این امامزاده، بحث مرمت بخش‌هایی از آن در حالی اجراست.

امامزاده کوکب الدین (علیه السلام) برادر امامزاده عبدالله (علیه السلام)، پدر بزرگ امامزاده زید ابوالحسن (علیه السلام) است.

بقعه تاریخی امامزاده کوکب الدین در میدان امام، جنب کوچه شهید نوری و در کنار خیابان خیابان مشهد از خیابان‌های اصلی شهر ورامین قرار دارد.

بنای بقعه دارای گنبد بوده و نمای خارجی و داخلی آن تماماً جدید هستند. گنبد بنا پیازی شکل و بوده و در مرمت‌های معاصر به این شکل درآمده است.

ورودی بنا از ضلع جنوبی ایجاد شده و بخش بیرونی آن با آجر 3 سانتی پوشیده شده است. این پوشش آجری در داخل بقعه نیز وجود دارد و تزئینات قدیمی آن را از بین برده است.

سقف و زیر گنبد با گچ اندود شده است و 4 پنجره در چهار جهت اصلی در بدنه گنبد وجود دارد. یک حیاط و اتاق کوچک در ضلع شمالی بنا وجود دارد و در کف اتاق نیز تدفین صورت گرفته است. دیواره‌های بنا از کف به ارتفاع 1 متر با سنگ مرمر سفید پوشیده شده است.

در حقیقت می‌توان این بنا را یک نمونه کامل از مرمت نادرست آثار تاریخی که در آن هویت و هنر و معماری کهن بنا در تعمیرات و نوسازی نابود می‌شود؛ دانست. متاسفانه نمونه این عملیات به ظاهر عمرانی در گوشه و کنار ایران به وفور مشاهده شده و در تمامی موارد نیز فرد یا افراد مرمت گر؛ کوچکترین تخصصی در مرمت آثار باستانی نداشته و صرفا استاد معمارهای سنتی و بومی هستند که با استفاده از مصالحی مانند گچ؛ سیمان، آجر 3 سانتی و سنگ مرمر، بخشی از هنر و معماری باستانی این سرزمین را نابود می کنند.

برچسب ها

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*