ما تمام تعهدات خودمان را در مورد برجام اجرا خواهیم کرد و از کشورهای دیگر نیز می خواهیم به تعهدات خود پایبند باشند. ‘ولادیمیر پوتین’ رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام عامل بی ثباتی است، اظهار داشت: «روسیه خواهان آن است که برجام بدون هیچ انحراف و بالا و پایینی […]
پوتین امروز یکشنبه در نشست اجلاس سران عضو سازمان همکاری شانگهای در چیندائو چین که با حضور ‘حسن روحانی’ رییس جمهوری ایران برگزار شد، افزود: ما تمام تعهدات خودمان را در مورد برجام اجرا خواهیم کرد و از کشورهای دیگر نیز می خواهیم به تعهدات خود پایبند باشند.
رئیس جمهوری روسیه در مورد سوریه نیز اظهار داشت: در زمینه مبارزه با تروریسم با همکاری ایران، ترکیه و قزاقستان به نتایجی موفقیت آمیزی دست یافته ایم.
پوتین با اشاره به اینکه تهدیدات تروریستی در سوریه به کمترین حد رسیده است ، گفت: بیش از 90 درصد جمعیت سوریه اکنون در منطقه تحت حاکمیت دولت سوریه زندگی می کنند.
او در ادامه اولویت نخست سازمان شانگهای را مبارزه با تروریسم عنوان کرد و افزود: ساختاری منطقه ای در سازمان شانگهای برای تبادل اطلاعات و نگرش کشورهای مختلف برای مبارزه با تهدیدات و چالش های مختلف امنیتی ایجاد شده است.
پوتین گفت: باید برای مبارزه با جالش های تروریستی با یکدیگر همکاری کنیم و به افغانستان کمک کنیم تا به ثبات برسد.
او گفت: تلاش می کنیم که یک قانون اساسی تعبیه کنیم که مردم در آن نقش اصلی داشته باشند.
پوتین در مورد حل مساله هسته ای کره شمالی نیز افزود: روسیه و چین نقشه راهی برای حل و فصل مساله کره شمالی در نظر گرفته اند و در چارچوب آن حرکت خواهند کرد.
در نشست سازمان همکاری شانگهای رهبران و سران 8 کشور عضو و 4 کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمانهای بین المللی حضور دارند.
‘حسن روحانی’ رییس جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت ‘شی جین پینگ’ رییس جمهوری خلق چین در این اجلاس حضور دارد علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز به طور رسمی در این نشست شرکت خواهند کرد.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، وی را همراهی می کنند.
دیدار با روسای جمهوری روسیه، پاکستان، افغانستان و بلاروس از جمله برنامه های روز نخست سفر رییس جمهوری به چین بود.
شرکت و سخنرانی در اجلاس سران سازمان شانگهای، دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین، شرکت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همکاری بین ایران و چین از جمله برنامه های روز دوم سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بینالمللی است که در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشتهایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است که منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
چین علاوه بر اینکه اولین شریک تجاری ایران است و در یک دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ کرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه 1 + 5 به شمار می رود.
حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود که به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.
در سال 2017 ایران روزانه حدود 630 هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است و در چهار ماهه اول 2018 نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
روحانی شامگاه امروز یکشنبه ‘چینگ دائو’ را به مقصد تهران ترک می کند.