وزیر خارجه آمریکا در سخنانی بامداد دوشنبه گفت: تحریمها علیه ایران تا زمانی که این کشور تغییر رویه بدهد پا برجا خواهد بود. «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا بامداد دوشنبه، در آستانه اجرایی شدن اولین بسته تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران، به تکرار ادعاها علیه تهران پرداخت. آسوشیتدپرس و رویترز نوشتهاند وزیر خارجه آمریکا این […]
آسوشیتدپرس و رویترز نوشتهاند وزیر خارجه آمریکا این سخنان را داخل هواپیما، در مسیر بازگشت از سفر آسیایی خود به آمریکا مطرح کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از پامپئو نوشت: «تحریمهای جدید علیه ایران به صورت موشکافانه اجرا شده و تا زمانی که حکومت ایران تغییر رویه بدهد، پابرجا خواهند ماند.»
خبرگزاری فرانسه هم نوشته پامپئو در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تهران قادر خواهد بود تحریمها را دور بزند گفت: «ایالات متحده قصد دارد تحریمها را اجرا کند.»
ترامپ، ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روز امضا کرد. تاریخ اجرایی شدن اولین بسته این تحریمها ۶ آگوست (۱۵ مردادماه) اعلام شده است.
یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا به شرط عدم افشای نام به خبرگزاری رویترز گفت: این تحریمها از ساعت ۱۲:۰۱ بامداد سهشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی (برابر با ۰۸:۳۱ صبح سهشنبه ۱۶ مردادماه) اجرایی خواهند شد.
پامپئو تحریمهایی که از روز دوشنبه مجدداً اعمال میشوند را «یکی از ستونهای مهم سیاست آمریکا در قبال ایران» توصیف کرد. او گفت: کاخ سفید در بیانیهای روز دوشنبه بازگشت تحریمها علیه ایران را تشریح خواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین درباره اعلام آمادگی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای «گفتوگوی بدون پیششرط» با ایران هم گفت: دولت ترامپ برای پیشبرد امور با ایران آمادگی دارد «اما این کار مستلزم تغییرات شگرف از سوی حکومت ایران است.»
ترامپ که از زمان ورود به کاخ سفید با اثرپذیری از لابیهای سعودی-اماراتی-صهیونیستی اتخاذ ضدایرانیترین سیاستها را در دستور کار قرار داده دوشنبه (۸مرداد/ ۳۰ جولای) در یک کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر ایتالیا تلاش کرد تصویر سیاستمداری حامی گفتگو و مذاکره از خودش به نمایش بگذارد.
رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به سئوال یک خبرنگار که پرسید آیا حاضر است با «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران دیدار کند گفت که همیشه طرفدار چنین دیدارهایی بوده و حاضر است «بدون پیششرط» این کار را انجام دهد.
پامپئو با بیان ادعاهای همیشگی، مسئولان در ایران را «بازیگران بد» توصیف کرد و گفت: ترامپ مصمم است آنها را وادار کند «مانند کشورهای نرمال رفتار کنند.»
خبرگزاری فرانسه نوشته پامپئو گفته هدف از اعمال فشار بر ایران «مقابله با فعالیتهای مخرب» این کشور است.
وزیر خارجه آمریکا از اغتشاشات پراکنده در برخی شهرهای ایران هم حمایت و ادعا کرد: «مردم ایران، ناخشنودند، نه از آمریکاییها بلکه از مسئولان خودشان.»
پامپئو در ادامه این ادعاها گفت: «مسئله فقط به نارضایتی ایرانیها از حکومت خودشان مربوط میشود و رئیسجمهور به صراحت گفته است ما میخواهیم مردم ایران، صدایی رسا در اینکه میخواهند مسئولانشان چه کسانی باشند، داشته باشند.»
دولت ترامپ به عنوان بخشی از کارزار فشار بر ایران کارگروهی مشترک همراه با رژیم صهیونیستی تشکیل داده که هدف آن تحریک به اغتشاش و ناآرام کردن ایران است. شواهد متعدد همچنین حاکی است حمایت از تجزیهطلبی و ناآرام کردن مرزهای ایران در رأس برنامههای ضدایرانی کاخ سفید قرار دارد.
ژست حمایت پامپئو از مردم ایران در حالی است که دولت «دونالد ترامپ» از زمان ورود به کاخ سفید به عنوان رئیسجمهور آمریکا ضدایرانیترین سیاستها علیه ملت ایران را دستور کار قرار داده است.
او در یکی از نخستین تصمیمهای خود بعد از ورود به کاخ سفید با صدور یک فرمان، شهروندان ایران و چند کشور مسلمان دیگر را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است. نام عربستان که ۱۵ نفر از شهروندانش جزو عوامل حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بودند در فهرست این کشورها نبود.
کاخ سفید همچنین در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، در حالی که ایرانیها در سراسر دنیا سرگرم جمعآوری کمک برای آسیبدیدگان بودند با صدور چندین بیانیه به طور مکرر درباره احتمال نقض قوانین تحریمها هنگام کمکرسانی به زلزلهزدگان هشدار داد.
ترامپ چندی بعد هم در سخنانی سخیف، مردم ایران را «ملت تروریست» توصیف کرد. توهینهای ترامپ به همینجا ختم نشد و او در زمان آشوبهای دیماه سال گذشته هم مردم ایران را «گرسنه غذا» توصیف کرد.