چین که با خرید روزانه حدود 650 هزار بشکه نفت از ایران، عنوان بزرگترین مشتری نفت ایران را یدک میکشد، با وجود تهدیدهای آمریکا همچنان پای نفت ایران ایستاده و اگرچه پکن موافقت کرده خرید نفت از ایران را افزایش ندهد، اما درخواست آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران را رد کرده است. بعد […]
رفتار چین به گونهای است که حتی آمریکا را هم نگران کرد و یک مقام بلندپایه انرژی در آمریکا اظهار کرد برخی در واشنگتن انتظار دارند چین عمده صادرات نفت ایران را که سایر کشورها به دلیل تهدید تحریمهای آمریکا خریداری نخواهند کرد، جذب کند و در نتیجه تاثیر تحریمها کمرنگ شود. این نگرانیها تاثیری در تصمیم چین درمورد ادامه خرید نفت از ایران نداشته و سخنگوی وزارت خارجه چین در ژوئن اعلام کرد: این کشور بدون نقض تعهدات بینالمللی به همکاری با ایران ادامه خواهد داد. چین در ژوییه به پرداخت پول واردات نفت ایران به یوان ادامه داد.
البته گزارشهایی که هفته گذشته منتشر شد حاکی از آن بود که مقامات چینی درخواست آمریکا برای قطع واردات نفت ایران را نپذیرفتهاند، اما موافقت کردهاند که وارداتشان را بیشتر از سطح فعلی افزایش ندهند. اما به طور کلی چین تدابیر ضد ایرانی دولت آمریکا را محکوم کرد و از شرکتهای نفت و گاز خواست درخواستهای دولت آمریکا برای قطع خرید نفت از ایران را رد کنند.
وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد: چین بهطور مستمر با تحریمهای یکجانبه و صلاحیت فرامرزی مخالفت کرده است؛ روابط تجاری چین و ایران باز، شفاف، معقول، عادلانه و قانونی هستند و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را نقض نمیکنند.