خبر استان: سابقه تاریخی فعالیت رادیکال جریان اصلاحطلب در شورای شهر تهران/ تلاش جبهه اصلاحات برای بازگشت سیاستزدگی به شورای شهر اصلاحطلبان بعد از شکست طرح انحرافی آشتی ملی که از سوی لیدر آنها برای پر کردن خلأ آیتالله هاشمی رفسنجانی مطرح شده بود حالا سعی میکنند بیشتر به حواشی تشکیلاتی به خصوص در آستانه […]
اصلاحطلبان بعد از شکست طرح انحرافی آشتی ملی که از سوی لیدر آنها برای پر کردن خلأ آیتالله هاشمی رفسنجانی مطرح شده بود حالا سعی میکنند بیشتر به حواشی تشکیلاتی به خصوص در آستانه انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراها بپردازند.
الیاس حضرتی در نامهای به رییس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به موضوع جوانگرایی در انتخابات پرداخته و خواستار استفاده از جوانان در لیست اصلاحطلبان شده است و در نامه خود اولویت انتخاب کاندیداها را برای جوانان نخبه و کارشناس خواسته و همچنین از تمامی کاندیداهای فهرست نهایی میثاقنامه اخذ شود که در آینده شاهد پیمانشکنی آنان نباشند.
نامزدهای انتخاباتی شورای شهر باید در مدیریت شهری متخصص باشند
محسن رهامی دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی با اشاره به برنامه های جبهه اصلاحات در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر اظهار داشت: اصلاح طلبان همانطور که با ارائه لیست قوی در انتخابات مجلس پیروز شدند در انتخابات شوراها نیز در پی بستن لیست مناسب و محکم هستند.
وی تصریح کرد: نامزدهای انتخابات شوراها باید در امر مدیریت شهری مجرب بوده و به این حیطه حساس آگاهی داشته باشند زیرا که شورای شهر یک نهاد تخصصی است و نامزدهای این انتخابات باید تجربه و تخصص در زمینه مدیریت شهری از جمله توانایی مقابله با بحران ها و حوادث غیر مترقبه داشته باشند و توانایی مدیریت بودجه های کلان را دارا باشند.
رهامی ادامه داد: یکی از معیارهای مدنظر اطلاح طلبان برای انتخاب نامزدها سابقه روشن سیاسی، اجتماعی و مالی آنهاست و این افراد باید به تعهدات حزبی خود هم پایبند باشند و هر لحظه به یک سمتی نروند تا دیگر شاهد اتفاقی که در شورای چهارم تهران افتاد نباشیم.
دبیر کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: توجه ویژه ای به حضور زنان و جوانان در لیست داریم از این سو با توجه به اینکه اعضای شورای شهر تهران به ۲۱ نفر تقلیل یافته اما سعی میکنیم همان سهمیه ای که برای جوانان و زنان در دوره چهارم انتخابات شوراها مدنظر گرفتیم را این بار هم مدنظر قرار دهیم اما برای ما در بحث مدیریت شهری، برنامه و تخصص مهم تر از جنس یا سن است.
ناهماهنگی لیست اصلاحطلبان در تغییر شهردار تهران
جبهه اصلاحات عدم توفیق در تغییر شهردار تهران را به ناهماهنگی لیست اصلاحطلبان انتخابات شورای شهر نسبت میدادند و از همین روی تصمیم دارند در انتخابات پیش رو تلاشهایی را برای یک دست کردن کاندیداهای اصلاحطلبان در دستور کار قرار دهند اما تلاش آنان برای یک دست کردن لیست انتخاباتی، عملکرد آنها در شورای شهر اول را به ذهن متبادر میکند.
در آن دوره اصلاحطلبان با وعدهها و شعارهای فراوان توانسته بودند بخشی از مردم را با خود همراه کنند، اما نتیجه کار به گونهای پیش رفت که مردم تهران در اعتراض به عملکرد سیاستزده آنها، در دوره بعد سیلی محکمی به این جریان سیاسی زدند و این جریان از رسیدن به کرسیهای شورای شهر بازماند.
بی تدبیری و سیاسیکاریهای مکرر اصلاحطلبان در شورای شهر پایتخت کار را تا بدانجا کشانده بود که موجب تشنجهای متعدد در شورای شهر تهران و انحلال نخستین تجربه پارلمان محلی در پایتخت شد. این تنها کارنامه اصلاحطلبان در یک دوره شورای شهر است. البته در دورههای بعدی بهدلیل تعداد کم اصلاحطلبان شوراها تا حدی از سیاسیکاری به دور بودند.
با در نظر گرفتن سابقه تاریخی فعالیت رادیکال جریان اصلاحطلب در شورای شهر تهران، حالا آنها برای وارد کردن لیستی کاملاً یکدست به شورا در حال رایزنی هستند و به نظر میرسد در نبود وزنه اصلی چون آیتالله هاشمی، این جریان سیاسی به لحاظ رهبری سیاسی دچار چالش اساسی شده است و از این حیث شاید خسارات فعالیتهای آنها نه تنها متوجه خودشان بلکه به واسطه سیاسیکاریهای دائمی، مردم تهران را نیز بار دیگر با مشکل روبهرو کند.