۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » خواندنی ها » ورامین
  • شناسه : 18655
  • 14 مارس 2018 - 8:32
  • 59 بازدید
  • ارسال توسط :
دورخیز ترامپ برای خروج از برجام

دورخیز ترامپ برای خروج از برجام

کارشناسان تمدید وضعیت اضطراری ملی علیه ایران از سوی رئیس جمهوری آمریکا را گامی در ادامه خط مشی ضد ایرانی «دونالد ترامپ» برای هموار کردن مسیر کاخ سفید جهت خروج از برجام می دانند.  همانگونه که تحلیلگران مسائل بین الملل پیش بینی می کردند، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمربکا به رویکرد ضدایرانی خود ادامه داد […]

کارشناسان تمدید وضعیت اضطراری ملی علیه ایران از سوی رئیس جمهوری آمریکا را گامی در ادامه خط مشی ضد ایرانی «دونالد ترامپ» برای هموار کردن مسیر کاخ سفید جهت خروج از برجام می دانند.

 همانگونه که تحلیلگران مسائل بین الملل پیش بینی می کردند، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمربکا به رویکرد ضدایرانی خود ادامه داد و وضعیت فوق العاده کاخ سفید در زمینه ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد. وی برای سی و هفتمین سال بر اجرای قانونی تاکید کرد که پایه های دشمنی واشنگتن با تهران را بنا نهاد. ترامپ با این اقدام بیشتر از گذشته خصومت خود را نسبت به ایران آشکار ساخت و از طرف دیگر زمینه ها برای مقابله با توافق هسته ای با ایران در سال پیش رو آماده ساخت.
به نوشته رسانه های آمریکایی، بیش از 30 فرمان «وضعیت اضطراری ملی» علیه ایران وجود دارد که همچنان فعال هستند. این فرمان ها به وسیله مسئول اجرایی آمریکا یعنی رئیس جمهوری علیه کشورها و گروه هایی صورت می گیرد که تهدیدی علیه کشور و امنیت ملی ایالات متحده آمریکا به شمار می روند. نخستین مورد از این دست فرمان ها علیه ایران در دوره ریاست جمهوری «جیمی کارتر» در سال 1979 و پس از تسخیر لانه جاسوسی در تهران صادر شد و از آن سال به بعد هر یک از افرادی که به عنوان رئیس جمهوری وارد کاخ سفید شدند به این رویه ادامه دادند یا آن را تشدید کردند. این فرمان از سال 1995 میلادی و زمان ریاست جمهوری «بیل کلینتون» تشدید شد و تاکنون همه رهبران کاخ سفید نیز این مسیر را ادامه دادند.

**اعلام وضعیت اضطراری برای خروج از برجام
دونالد ترامپ در بیانیه ای که از طریق کاخ سفید رسانه ای شد گریزی به برجام هم زد و نگرانی های خود از این توافق را دوباره بازتاب داد. در بخشی از بیانیه کاخ سفید عنوان شده است که رفع تحریم ‌های هسته ‌ای علیه ایران که اکنون در حال اجرا است بر اساس توافق سال 2015 صورت گرفت.
اگرچه این خط مشی موجب تغییری اندک در رویکردهای تحریمی آمریکا شد اما به اعتقاد کاخ سفید تحریم‌ های جامع و غیر هسته‌ای ایالات متحده علیه تهران همچنان قابل اجرا هستند.
به اعتقاد تحلیلگران ، ترامپ در متن نامه خود به صورت آشکار ادامه یکساله وضعیت فوق العاده را از روز 15 مارس سالجاری (پنجشنبه 24 اسفند ) اعلام کرد تا قادر باشد تحریم های جامعی را که برای مقابله با ایران در نظر دارد به اجرا در آورد.
خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نوشت: همزمان با تمدید یکساله وضعیت اضطراری، وزارت خزانه داری آمریکا هم اعلام کرد سعی دارد تا تحریم های جدیدی را علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی ایران به اجرا در آورد. ایالات متحده نشان داد با این اقدام ها به دنبال افزایش فشار و تحریم بیشتر علیه ایران است.
بر پایه گزارش رسانه های آمریکا از بیانیه کاخ سفید، ترامپ ادامه وضعیت اضطراری ملی در مورد ایران را در نامه ای به رئیس مجلس و سنای آمریکا اطلاع داد. وی در این نامه مدعی شد که «اقدامات و سیاست های ایران در زمینه فعالیت موشکی، حمایت از تروریسم بین المللی و مسائل حقوق بشری را تهدیدی غیرمعمول و فوق العاده برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده» تشخیص می دهد.
ترامپ به همین دلایل ضروری دیده است که وضعیت اضطراری اعلام کند و ایران را در معرض تحریم های جامع قرار بدهد.
با اینکه در سال 2015 میان ایران و کشورهای گروه 1+5 توافقی در زمینه برداشتن تحریم ها در قبال توقف برنامه هسته ای ایران امضا شد، اما ترامپ از زمان رسیدن به کاخ سفید به تهدید ایران و توافق هسته ای ادامه داده است.
دونالد ترامپ پس از چند بار تمدید برجام، در تاریخ 30 ژانویه ( دهم بهمن) گذشته تصمیم نهایی خود را علیه توافق هسته ای نشان داد و اعلام کرد این توافق را برای آخرین بار تمدید می کند. ترامپ برجام را توافق هسته ای وحشتناک توصیف کرده بود، ادامه تعلیق تحریم ها علیه ایران را به تغییر مفاد توافق هسته ای، اصلاح و گنجاندن برخی محورهای جدید در آن منوط کرد.
بر اساس تحلیل رسانه روسی، ترامپ هدف خود از این اقدام (تمدید وضعیت اضطرار) را مقابله با تهدیدهای ایران عنوان کرده است.
به اعتقاد تحلیلگران رئیس جمهوری آمریکا چندی قبل عنوان داشت برای آخرین بار توافق را تمدید می کند. از طرف دیگر دوره اعتبار وضعیت اضطراری در حال پایان بود و بدون این فرمان اعمال تحریم های جامع سخت به نظر می رسید. اگر ترامپ تا 15 مارس این وضعیت را تمدید نمی کرد، اجرای فرمان و اعمال فشار بر ایران از نظر قوانین داخلی آمریکا سخت می شد.
ترامپ هفته گذشته در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم به طور تلویحی قول داده بود اگر خواسته های مورد قبول واشنگتن (و از جمله تل آویو ) در برجام لحاظ نشود از آن خارج می شود. وی تاکید کرده بود که هیچ انعطافی را در زمینه توافق هسته ای با ایران نشان نمی دهد.
به نوشته تارنمای خبری تحلیلی Axios news رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد فقط به دنبال تغییرات بنیادین در برجام است و حتی میانجی گری کشورهای اروپایی برای ایجاد اصلاحات جزئی در توافق را رد کرده است. بنابر این ترامپ این فرمان سی و هفت ساله در مورد ایران را دوباره تمدید کرد تا در پایان دوره 120 روز تعلیق تحریم ها بر اساس برجام، برای تشدید فشار بر ایران و خروج احتمالی از توافق هسته ای با مانعی رو برو نباشد.

برچسب ها

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*