۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » خواندنی ها » ورامین
  • شناسه : 3552
  • 22 سپتامبر 2015 - 8:57
  • 118 بازدید
  • ارسال توسط :
درسنامه عمومی دانشگاهی «پارسی نوین» منتشر شد

درسنامه عمومی دانشگاهی «پارسی نوین» منتشر شد

خبر استان : درسنامه عمومی دانشگاهی «پارسی نوین» که ششمین اثر تألیفی منتشر شده علیرضا مهدی زاده است، در آستانه سال تحصیلی جدید دانشگاهی توسط انتشارات امروز و فردا منتشر شد. کتاب «پارسی نوین» که مخصوص تدریس درس سه واحدی «فارسی عمومی» تمام رشته های دانشگاهی تألیف شده، بر خلاف اکثر کتب این چنینی، در […]

خبر استان : درسنامه عمومی دانشگاهی «پارسی نوین» که ششمین اثر تألیفی منتشر شده علیرضا مهدی زاده است، در آستانه سال تحصیلی جدید دانشگاهی توسط انتشارات امروز و فردا منتشر شد.

کتاب «پارسی نوین» که مخصوص تدریس درس سه واحدی «فارسی عمومی» تمام رشته های دانشگاهی تألیف شده، بر خلاف اکثر کتب این چنینی، در حجمی اندک با ۱۴۴ صفحه، در شمارگان هزار نسخه و با قیمت ۲۰۰ هزار ریال به بازار نشر عرضه شده است.

این کتاب در هفت فصل نگاشته شده که شامل «کلیات مسائل ادبی پارسی(در دو بخش)، آیین نگارش پارسی، دستور زبان پارسی، صناعات ادبی پارسی، دربارۀ نظم پارسی و دربارۀ نثر پارسی» است.

علیرضا مهدی زاده در پیشگفتار این اثر نوشته است: زبان و ادبیات پارسی با پوست و خون ایرانی ها عجین است، چون زبان مادری مان محسوب می شود اما متأسفانه در سطوح مختلف آموزشی، از پیش دبستانی تا سالهای انتهایی تحصیلات عالیه، زبان مادری خودمان را آنقدر سخت و پیچیده نشان داده ایم که علاقۀ دانش آموزان و دانشجویان به زبان شیرین پارسی، هر روز کمتر می شود.

وی افزوده است: جای تأسف است که شیرینی های زبان و ادب پارسی را کمتر ارائه داده ایم تا اشتیاق به تحصیل و مطالعه در زمینۀ این ادبیات غنی و پویا نیز رفته رفته کمرنگ شود؛ به همین دلایل ساده ولی غم انگیز، تصمیم گرفتم تا روش جدیدی برای درسنامه ای که به «فارسی عمومی» برای تمام رشته های دانشگاهی شهرت دارد، ارائه دهم که شاخصه هایی را داراست و دلیل انتخاب نام «پارسی نوین» برای این درسنامۀ عمومی دانشگاهی را نیز تا حدود زیادی روشن می کند.

جلد پارسی نوین ایستاده

شاخصه های درسنامه عمومی دانشگاهی «پارسی نوین»

این استاد دانشگاه در تشریح شاخصه های این کتاب دانشگاهی نیز آورده است: برخلاف اکثر کتابهای «فارسی عمومی» دانشگاهی، سعی شده مطالب متنوع، فصل بندی شود تا آشفتگی مطالب گوناگون و سردرگمی خوانندۀ این کتاب دیده نشود؛ همچنین سعی شده مطالب فنی، دستوری، سبک شناسی، تاریخ ادبیاتی و… به ساده ترین زبان بیان شود تا هدف این درس که آشنایی مختصر دانشجویان محترم با جوانب مختلف ادبیات پارسی در مجالی کوتاه است، به خوبی هدفگذاری و ارائه شود.

وی انتقادی را نیز مطرح کرده و نوشته است: متأسفانه، حجم زیاد کتابهای «فارسی عمومی» در همان ابتدای خرید کتاب توسط دانشجویان، باعث ایجاد نوعی احساس سنگینی، دلزدگی و تنفّر می شود که صاحب این اثر سعی کرده در کمترین حجم ممکن، به بهترین نحو و کامل ترین نوع، مطالب لازم و مفید برای علاقه مندان را فراهم کند تا همین گام اساسی، باعث ایجاد رغبت مطالعه شود.

مهدی زاده تأکید کرده است: در این کتاب، برخلاف اکثر کتابهای «فارسی عمومی» دانشگاهی، که تکیه بر متون طولانی ادبیات پارسی دارند، متون شاعران و نویسندگان نظم و نثر فقط برای آشنایی با نحوۀ نگارش و سبک آثار، در چند سطر کوتاه ارائه شده و معنی واژه های دشوار متون انتخابی نیز به صورت پاورقی آمده تا خوانش این متون، شیرین تر و راحت تر باشد.

وی ادامه داده است: در انتخاب متون نیز سعی شده تا اشعار و نثرهایی با مضامین اخلاقی، تربیتی و تأمل برانگیز و آشنا برگزیده شود تا حداقل در کنار آشنایی علمی با ادب پارسی، عایدی خوب و مطلوب دیگری نیز نصیب خوانندگان این کتاب شود.

این نویسنده و استاد دانشگاه کتاب «پارسی نوین» را با تمام مزایایی که تشریح کرده، دارای معایب و کمبودهای فراوانی نیز دانسته و در پایان، این کتاب را به برادر بزرگش «محمدرضا مهدیزاده» که از شاعران و نثرنویسان و ادبای تاریخ معاصر کشورمان است، تقدیم کرده است.

جلد پارسی نوین

علاقه مندان برای تهیه کتاب «پارسی نوین» می توانند از طریق رایانامه mahdizadeh1352@gmail.com  یا شماره تماس ۰۹۱۲۲۹۲۰۲۴۵ تقاضای خود را مطرح کنند تا مقدمات ارسال یا خرید کتاب فراهم شود.

گفتنی است، علیرضا مهدی زاده فعالیتهای فرهنگی، پژوهشی، مطبوعاتی و خبری خود را از سال ۱۳۷۱ آغاز کرده که تا کنون نیز ادامه دارد و در حال حاضر، مدیرمسئول پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی راوی امروز، مدیر مسئول انتشارات امروز و فردا، نویسنده و خبرنگار مجله «روزهای زندگی»، مشاور مطبوعاتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پیشوا، مشاور امور رسانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری و استاد دانشگاه های علمی-کاربردی و آزاد اسلامی است.

کتاب های «زنان باید بدانند» به تاریخ انتشار سال ۱۳۸۶؛ «اطلاعات عمومی ارباب رجوع شهرداریها» به تاریخ انتشار سال ۱۳۹۰ و چاپ دوم ۱۳۹۱ و چاپ سوم ۱۳۹۲؛ «بهار سرخ» در خصوص قیام ۱۵ خرداد ۴۲ به تاریخ انتشار خرداد ۱۳۹۱؛ نگارش مقدمه کتاب «دفتر رباعی تا…» در سال ۱۳۹۲؛ «۱۵ خرداد ۴۲ چرا و چگونه؟» در سال ۱۳۹۲ نیز از دیگر آثار منتشر شده مهدی زاده است.

همچنین وی ویرایش ادبی مجموعه ۱۲ جلدی کودک «شهدای ترور»، ویرایش ادبی کتاب «غدیریه» و کتابهای «مضحک ترین طلاقها» و «شمع همیشه روشن»(زندگی و نوشته ها و عکسها و… شهید مرتضی مهدیزاده) را در دست تألیف و انتشار دارد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*