خبراستان: نجاتگران پایگاه امدادی «خلبان شهید مصطفی اردستانی» ورامین در آخرین روزهای پاییز از خاطرات شب یلدا خود میگویند. شهروند| همه جا هستند، هر جا که اراده کنند، این خاصیت فعالیت داوطلبی است، تابستان، زمستان و شب عید هم ندارند، داوطلباند و همیشه حاضر به خدمت؛ در مورد امدادگران جمعیت هلالاحمر حرف میزنم. برایشان زمان […]
خبراستان: نجاتگران پایگاه امدادی «خلبان شهید مصطفی اردستانی» ورامین در آخرین روزهای پاییز از خاطرات شب یلدا خود میگویند.
شهروند| همه جا هستند، هر جا که اراده کنند، این خاصیت فعالیت داوطلبی است، تابستان، زمستان و شب عید هم ندارند، داوطلباند و همیشه حاضر به خدمت؛ در مورد امدادگران جمعیت هلالاحمر حرف میزنم. برایشان زمان و مکان هم مهم نیست، هر جا که افرادی گرفتار یک حادثه شوند، آمادهاند برای یاری و تسکین، آمادهاند برای خدمت؛ مثل همین امدادگران پایگاه امدادی «سردار شهید خلبان مصطفی اردستانی». امدادگران اینجا روبهروی یک امامزاده در ٢٤ کیلومتری شهر ورامین گوش به زنگ نشستهاند که مبادا سانحهای رخ دهد و افرادی گرفتار یک حادثه شوند. روز گذشته فرصتی فراهم شد تا در آخرین روزهای فصل پاییز با چهار امدادگر این پایگاه گفتوگویی داشته باشیم، که در ادامه با هم میخوانیم.
روزهای عید و جشن باید هوشیارتر باشیم
«قاسم قاسمی»، یکی از امدادگران داوطلب جوان این پایگاه است، او یکی از نفراتی است که اسمش در شیفت امدادی پایگاه در شب یلدا قرار دارد، او به «شهروند» میگوید: «برای یک امدادگر روز عید و جشن هم مثل دیگر روزهای سال است، با این تفاوت که در این شبها باید هوشیارتر باشیم.» قاسمی در ادامه، یک روز در پایگاه امدادی را توصیف میکند: «امدادگر در پایگاه باید همیشه آمادهباش باشد؛ آماده برای خدمت. اما ممکن است که روزها و ساعتها بدون حادثه سپری شود، معمولا در این مواقع سعی میکنیم با همدیگر گپ و گفت کنیم. ما در پایگاهمان یک قانون طلایی هم گذاشتهایم: یک شب امدادی، بدون فضای مجازی. در شب عید و جشن هم سعی میکنیم سفرهای ساده تهیه کنیم، البته سفره پر از نقص و کمبود است، اما زینت سفره ما به همین سادگی آن است.»
علیرضا یک هلالاحمری پروپاقرص
«علیرضا نوریصفت» دانشجوی رشته دامپزشکی است. او هفت سال که امدادگر جمعیت هلالاحمر است و عید و تعطیلات بسیاری را در پایگاه امدادی بوده، مثلا دو شب یلدا را در همین پایگاه امدادی سپری کرده است. علیرضا به «شهروند» میگوید: «معمولا اعیاد را یا در پایگاه امدادی جمعیت هلالاحمر هستم یا در میان داوطلبان جمعیت هلالاحمر. داوطلبان جمعیت هلالاحمر در عیدها و جشنها مثلا همین شب یلدا، بستهها را تهیه و میان نیازمندان توزیع میکنند.» این داوطلب هلالاحمر ادامه میدهد: «امسال هم تصمیم گرفتم شب یلدا در پایگاه باشم.»
این یک وظیفه است
«فرزاد موالی» یکی دیگر از امدادگران این پایگاه است. او چند سال است که شب یلدا را در این پایگاه سپری کرده است. فرزاد به «شهروند» میگوید: «شغل امدادگری، یک شغل مقدس است، این شغل را با همه سختیهایش دوست دارم.» او ادامه میدهد: «چند سال است که به دور از خانوادهام شب یلدا را در پایگاه سپری میکنم، البته فرزند بزرگم را گاهی با خودم به پایگاه میآورم.» فرزاد در پایان گفت: «من امدادگری را یک وظیفه میدانم و به همین دلیل هر سختی را در این مسیر، نعمت میدانم. یک توصیه به این دوستان دارم، شبها با توجه به سردشدن هوا هوشیارتر باشند تا مباد آمار تصادفات جادهای بالاتر رود.»
امدادگرها عاشقاند
محمد تاجیک قلعهسین آخرین امدادگری بود که با او گفتوگو داشتیم. «محمد» با یک خاطره صحبتهایش را شروع میکند: «سال گذشته یکی از دوستان به من میگفت چرا شب یلدایت را در پایگاه هلالاحمر خراب میکنی؟ به آن دوست پاسخی ندادم، اما در دلم تاسف خوردم که چرا ما نتوانستیم از علاقه به داوطلبی به دوستانم بگوییم، از شیرینیهای امدادگری. من عاشقم امدادگریام. در پایگاه امداد هلالاحمر برای حضور در شب یلدا دعواست؛ همه دوست دارند بیایند و باشند.»