۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » فرهنگی
  • شناسه : 36676
  • 06 نوامبر 2024 - 15:50
  • 25 بازدید
  • ارسال توسط :
حلقه‌ مفقوده تئاتر کودک و نوجوان تولید نمایشنامه است/ نیازمند کار جهادی هستیم

حلقه‌ مفقوده تئاتر کودک و نوجوان تولید نمایشنامه است/ نیازمند کار جهادی هستیم

عضو هیأت داوران مسابقه نمایش خیابانی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: حلقه‌ مفقوده تئاتر کودک و نوجوان، تولید نمایشنامه است که نیازمند کار جدی و جهادی است. امیر حسین شفیعی  با بیان کمبود فعالیت‌های حرفه‌ای در حوزه تئاتر نوجوان، گفت: بسیاری از گروه‌های نمایشی شهرستان فعال و پویا عمل می‌کنند اما در […]

عضو هیأت داوران مسابقه نمایش خیابانی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: حلقه‌ مفقوده تئاتر کودک و نوجوان، تولید نمایشنامه است که نیازمند کار جدی و جهادی است.

امیر حسین شفیعی  با بیان کمبود فعالیت‌های حرفه‌ای در حوزه تئاتر نوجوان، گفت: بسیاری از گروه‌های نمایشی شهرستان فعال و پویا عمل می‌کنند اما در بحث درام و نمایشنامه فاقد استانداردهای لازم هستند.

وی درباره آسیب‌شناسی تئاتر نوجوان و راهکارهایی که در راستای بهبود و ترمیم آن نیاز است، بیان کرد: واقعیت این است که ما در حوزه تئاتر نوجوان بسیار کم فعالیت کرده‌ایم و اگر فعالیت‌هایی هم صورت گرفته، اقداماتی است که توسط جشنواره تئاتر کودک و نوجوان صورت گرفته است. آمار حاصل از این رخدادهای فرهنگی-هنری هیچ سنخیتی با جامعه آماری نوجوانان کشور و شکل زیست آن‌ها ندارد و بسیار جدا از هم هستند.

دنیای نوجوانان در حال بمباران اطلاعاتی توسط شبکه‌های اجتماعی است

شفیعی ادامه داد: در دنیایی که نوجوانان در حال بمباران اطلاعاتی از جانب شبکه‌های اجتماعی هستند، اگر بخواهیم از طریق رسانه‌ای به نام تئاتر تأثیرگذار باشیم، کار بسیار سختی در پیش داریم. باید به جریان شکل گرفته در خصوص تئاتر نوجوان که به سختی در حال پیش رفتن است کمک شود. این موضوع تنها به تئاتر بسنده نمی‌شود.

وی تصریح کرد: گروه سنی نوجوان کشور باید فرهنگ و جامعه خود را به درستی بشناسند و ما موظفیم فعالیت‌های فرهنگی و هنری را در راستای تشریح این مسائل بسط دهیم. در صورتی که ما نتوانیم این موارد را مهیا کنیم، به‌قطع نوجوان و حتی جوان ما به سمت فرهنگ بیگانه کشیده می‌شود و می‌کوشد نیازهای فرهنگی و هنری خود را از جامعه‌ای بیگانه طلب کند.

تهیه‌کننده، کارگردان و عضو هیأت داوران مسابقه نمایش خیابانی بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان-همدان اظهار داشت: سیاست انتخاب گروه‌های برگزیده که پیش از جشنواره اجرای عموم رفته‌اند، باید امتداد یابد. حلقه‌ مفقوده تولید نمایشنامه است که باید جدی گرفته شود، زیرا بسیاری از گروه‌های شهرستان فعال و پویا عمل می‌کنند، اما در بحث درام و نمایشنامه فاقد استانداردهای لازم هستند.

وی انتخاب موضوع مناسب برای نمایشنامه را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: ما در راستای گسترش فرهنگ خود باید گام برداریم و نه در مسیر فرهنگ بیگانه. متأسفانه در این روزها گاهی فرهنگ خود را فراموش می‌کنیم و به سوی چیزی می‌رویم که برای ما نیست؛ ما چقدر روی شاهنامه، قهرمان‌های ملی و امثالهم کار کرده‌ایم؟ به‌قطع بسیار ناچیز و کم. پس در نتیجه باید خود را تقویت کنیم.

شفیعی خاطرنشان کرد: در واقع ما دچار عقب‌ماندگی بسیار زیادی در حوزه‌ تئاتر نوجوان هستیم و جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به تنهایی نمی‌تواند این بار سنگین را به دوش بکشد و نیازمند یک کار گسترده‌ جهادی در هنر کودک و نوجوان هستیم.

به گزارش ایرنا، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران تا ۱۷ آبان‌ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت‌وگوی بدون مرز» در حال برگزاری است.

«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان‌های اصیل خانواده و ارتباط نسل‌ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت‌پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران‌زمین در تولید آثار نمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه، بخشی از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*