مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تبعه خارجی در کشور جمهوری اسلامی ایران حضور دارند و استان تهران در پذیرش مهاجران خارجی رتبه نخست و بعد از آن خراسان رضوی در جایگاه دوم است. مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی […]
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تبعه خارجی در کشور جمهوری اسلامی ایران حضور دارند و استان تهران در پذیرش مهاجران خارجی رتبه نخست و بعد از آن خراسان رضوی در جایگاه دوم است.
محمد عجمی ۱۵ مردادماه در جمع خبرنگاران خراسان رضوی در مرز دوغارون، با اشاره به سرشماری پناهندگان خارجی از سال ۹۵ اظهار کرد: اکنون ۳۲۰ هزار تبعه خارجی در خراسان رضوی حضور دارند که از این تعداد ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش طرح آمایش قرار گرفتند، ۱۰۰ هزار تبعه دارای پروانه اقامت ۶ ماهه هستند و ۷۰ هزار نفر فاقد مدارک معتبر قانونی هستند و از این تعداد ۳۰ هزار نفر طی سال گذشته جمعآوری و از ایران طرد شدند.
عجمی با اشاره به حضور ۷۷ هزار دانش آموز تبعه خارجی در مدارس دولتی این استان افزود: از این تعداد ۶۰ هزار نفر دارای مدارک اقامتی بوده و ۱۷ هزار تبعه فاقد مدارک اقامتی هستند که طی سه سال گذشته مبنی بر فرمان مقام معظم رهبری فاقدین مدارک در مدارس دولتی ثبت نام شدهاند.
وی به حضور ۳۰۰۰ دانشجوی تبعه خارجی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور اشاره کرد و گفت: پیش بینی میشود امسال از حدود ۳۰۰۰ تبعه فاقد مدارک شناسایی در مدارس دولتی ثبت نام بهعمل آید و هچنین طی چند سال اخیر در ایران دانش آموز مهاجر بازمانده از تحصیل وجود ندارد.
مدیر کل اتباع و امور خارجه خراسان رضوی، اظهار کرد: اتباع خارجی که دارای کارت آمایش هستند از حدود چهار سال پیش از خدمات بیمه درمانی در جمهوری اسلامی ایران با همکاری دولت، کمیساریا و بیمه سلامت بهرهمند شدند.
این مقام مسئول با اشاره به پوشش ۹۰ هزار مهاجران خارجی در کشور از بیمه سلامت، بیان کرد: ۲۸ هزار نفر از اتباع خارجی مقیم این استان طی یکسال گذشته تاکنون تحت پوشش خدمات این بیمه قرار گرفتهاند و بیش از ۱۰ هزار تبعه خارجی آسیبپذیر از مزایای دفترچه بیمه سلامت به صورت رایگان برخوردار هستند.
وی از حضور ۵۴ ملیت در خراسان رضوی خبر داد و افزود: این مهاجران خارجی شامل سرمایهگذاران، طلاب، دانشآموزان، دانشجویان، کارگران و… هستند که برخی از آنها دارای کارت آمایش، پرونده اقامت و روادید موقت هستند.
عجمی گفت: اکنون بیش از ۹۰ درصد مهاجران افغانستان که قصد برگشت به کشور خود را دارند از طریق این معبر رسمی وارد کشورشان میشوند و روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از اتباع افغانستانی به صورت داوطلبانه به کشور خود برمی گردند.