۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » تهران » ورامین
تدوین استانداردهای استفاده از لجن فاضلاب برای تولید کود کشاورزی

تدوین استانداردهای استفاده از لجن فاضلاب برای تولید کود کشاورزی

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران از تدوین استانداردهای استفاده از لجن فاضلاب برای تولید کود کشاورزی با همکاری دانشگاه تهران خبر داد.

مرتضی عزالدین با اشاره به ظرفیت فعلی تصفیه خانه جنوب تهران، اظهار کرد: در تصفیه خانه جنوب تهران سالانه حدود 270 میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه می شود و اولویت استفاده از پساب تصفیه شده در بخش کشاورزی و تزریق به سفره های آب زیرزمینی است.
وی افزود: بخشی از پساب تصفیه شده به کشاورزان دشت ورامین داده می شود و در قبال آن از آب سد ماملو برای مصرف شرب شهر تهران استفاده می کنیم. علاوه بر این، حدود 19 میلیون مترمکعب پساب هم به پالایشگاه تهران داده می شود تا آن را جایگزین برداشت آب از چاه ها برای آبیاری فضای سبز خود کند.

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران در ادامه گفت: در تصفیه خانه جنوب تهران پس از طی مراحل تصفیه فاضلاب، علاوه بر پساب تولیدی، مقداری هم لجن پرس شده حاصل می شود. هم اکنون قراردادهایی با دانشگاه های معتبر کشور امضا شده و این دانشگاه ها در حال مطالعه هستند تا استانداردهای لازم برای استفاده از این لجن برای مصارف کشاورزی و نیز مصالح ساختمانی تهیه شود. پس از اینکه استانداردهای لازم تهیه شد، فراخوانی منتشر خواهیم کرد تا سرمایه گذارانی که تمایل دارند از این لجن به نحو احسن استفاده کنند.

عزالدین در پاسخ به این پرسش که آیا نمونه های مشابه خارجی هم برای استفاده از لجن فاضلاب به منظور تهیه کودهای کشاورزی وجود دارد؟ تصریح کرد: هم اینک استانداردی برای استفاده از این لجن در ایران وجود ندارد اما استانداردهای جهانی در دسترس است. کشورهای مختلف بر اساس این استانداردها از لجن تصفیه خانه برای تولید کود استفاده می کنند چون برای کشاورزی بسیار مناسب است. ما نیز در حال بومی سازی استانداردهای جهانی هستیم و انشاالله بعد از بومی سازی این استانداردها با همکاران وزارت جهاد کشاورزی برای استفاده از آن در بخش کشاورزی به یک جمع بندی خواهیم رسید.

وی با اشاره به برآورد زمانی تدوین استانداردهای استفاده از لجن، گفت: در حال حاضر قراردادی با دانشگاه تهران داریم که مشغول کار روی این استانداردها هستند. من فکر می کنم تدوین این استانداردها تا 6-7 ماه دیگر به نتیجه برسد و بتوانیم برای سال زراعی آینده در خدمت کشاورزان عزیز باشیم.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*