کاخ گلستان؛ از میراث جهانی تا روایتهای قاجاری آفرین امامی، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «کاخ گلستان با پنج طبقه، علاوه بر بازدید حضوری، امکان بازدید مجازی از طریق آدرس الکترونیکی این مجموعه را برای علاقهمندان فراهم کرده است.» وی افزود: «یکی از اقدامات مهم سالهای اخیر، باز […]
کاخ گلستان؛ از میراث جهانی تا روایتهای قاجاری آفرین امامی، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «کاخ گلستان با پنج طبقه، علاوه بر بازدید حضوری، امکان بازدید مجازی از طریق آدرس الکترونیکی این مجموعه را برای علاقهمندان فراهم کرده است.»
وی افزود: «یکی از اقدامات مهم سالهای اخیر، باز کردن بخش «باب عالی» به سمت خیابان ناصرخسرو و کوچه تکیه دولت بوده که نه تنها جذابیت بازدید را افزایش داده، بلکه بازدیدکنندگان خارجی را نیز با بازار فروش سنگ که برای آنها بسیار جالب است، مواجه کرده است. نام کوچه تنها یادگار دولت است که اکنون با برنامههایی نظیر نقالی و شاهنامهخوانی تلاش میشود احیا شود.»
روایتهای نوروزی در کاخ گلستان امامی با اشاره به برنامههای ویژه نوروزی گفت: «برای معرفی روایتهای دوره قاجار، پادکستهایی در رادیو گلستان در دست تولید است. همچنین در محوطه کاخ، داستانهایی مانند خاطرات ناصرالدین شاه به صورت پادکست برای عموم پخش میشود.» کاخ گلستان تا ۳۰ فروردین، از ساعت ۹ تا ۱۸ پذیرای بازدیدکنندگان است و برای بازدید کامل از مجموعه، حدود دو تا دو ساعت و نیم زمان نیاز است.
نمایشگاههای اختصاصی امامی تصریح کرد: «در چادر خانه کاخ گلستان، نمایشگاههایی از اشیای کمتر دیدهشده با روایتهای جدید برگزار میشود که تاکنون حدود ۵۰۰ اثر در این نمایشگاهها به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه که تا اردیبهشت ادامه دارد، ممکن است در صورت استقبال تمدید شود.»
وی افزود: «از جمله نمایشگاهها و برنامههای ویژه، میتوان به نمایشگاه آوای نقش با آثاری چون فرش، نسخ خطی، آیینه و ظروف، نمایشگاه هفتسین قرآنی به مناسبت ماه رمضان، و برنامه شاهنامهخوانی در محوطه کاخ اشاره کرد. علاوه بر این، نمایشگاههای موضوعی دیگری چون نمایشگاه لچک و ریشه درباره لباسهای سنتی و فرشهای ایرانی در این دوره برگزار میشود.»
جاذبهای برای گردشگران جهانی کاخ گلستان، یکی از آثار ثبتشده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو، با معماری و تزئینات منحصربهفرد خود محلی ایدئال برای علاقهمندان به تاریخ و هنر است. این بنای ارزشمند، که در سال ۱۳۳۴ در فهرست آثار ملی و در سال ۱۳۹۲ در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد، سندی زنده از تاریخ ایران است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.