۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اتاق خبر » خواندنی ها » ورامین
  • شناسه : 18231
  • 25 فوریه 2018 - 8:37
  • 42 بازدید
  • ارسال توسط :
این یک نمایش‌ صرف نیست!

این یک نمایش‌ صرف نیست!

 برگزاری مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات در ورامین   مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات و درمان اضطراری با حضور تیم‌های تخصصی امدادو‌نجات در روستاهای شهرستان ورامین برگزار شد شهروند| در ٦٠ کیلومتری شهر تهران، مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات برگزار شد؛ مانوری با پیش‌فرض زلزله هفت‌ریشتری؛ مانوری با این پرسش که اگر تهران بلرزد، چه باید کرد؟ «قلعه‌بلند»، […]

 برگزاری مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات در ورامین
 
مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات و درمان اضطراری با حضور تیم‌های تخصصی امدادو‌نجات در روستاهای شهرستان ورامین برگزار شد

شهروند| در ٦٠ کیلومتری شهر تهران، مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات برگزار شد؛ مانوری با پیش‌فرض زلزله هفت‌ریشتری؛ مانوری با این پرسش که اگر تهران بلرزد، چه باید کرد؟ «قلعه‌بلند»، «ریحان‌آباد»، «عبدل‌آباد»، «علی‌آبادفرسوده»، «حصارقاضی»، «علی‌آبادمحیط» و «خالدآباد» نام ٧ روستا از شهرستان ورامین است که میزبان مانور بزرگ منطقه‌ای امدادونجات و درمان‌اضطراری بودند؛ یک مانور متفاوت، یک مانور که اهالی روستای «ریحان‌آباد» به آن یک «شبه‌حقیقت» می‌گفتند. علی، ‌مهاجر افغانستانی ساکن ریحان‌آباد که از تماشاگران این مانور سه روز بوده است، می‌گوید: «این مانور به واقعیت بسیار نزدیک است، تمام تجهیزات، انجام عملیات‌هایی که در حادثه احتمالی مورد نیاز است را ما در این مانور سه روزه مشاهده کردیم. این یک نمایش صرف نبود! یک تمرین برای همه ما بود، هم نیروهای امدادی و هم تماشاگران این مانور.» به گزارش «شهروند» برگزاری مانور بزرگ خدمات بهداشتی – درمانی اضطراری هلال‌احمر از تاریخ دوم اسفندماه آغاز شد و تا چهارم این ماه ادامه داشت. در این مانور ٦ استان تهران، قم، سمنان، قزوین، گیلان و مازندران حضور داشتند. این مانور مشترک با همکاری آتش‌نشانی ورامین، هلال‌احمر، امدادونجات، شهرداری، نیروی انتظامی و اورژانس منطقه جنوب تهران با هدف سنجش و بازتوانی توانایی نیروها برای امدادرسانی سریع در حوادث زلزله، جاده‌ای و اطفای حریق برگزار شد.
ویزیت بیش از سه‌هزار نفر از اهالی روستا
در بخشی از مانورها در روز اول خدمات بهداشتی- درمانی تیم‌های BHCU، خدماتی ازجمله ویزیت رایگان پزشکی، مشاوره‌های رایگان پزشکی و خانواده، آموزش مسائل بهداشتی و مواردی از این دست به هموطنان مناطق کم‌برخوردار شهرستان ورامین ارایه شد. علاوه بر این برنامه‌ها، برپایی و استقرار بیمارستان صحرایی (RDH (Rapid Deployment Hospital، نیز در این مانور صورت گرفت. در زمینه ارایه خدمت رایگان به بیش از سه‌هزار نفر از اهالی روستاها ویزیت رایگان ارایه شد.
استقرار چادر در کمتر از پنج دقیقه
بخش دیگر آواربرداری بود. تیم‌‌های تخصصی نجات در این بخش با حضور سگ‌‌های زنده‌یاب و جست‌وجو در آوار توانستند مصدومان را در این مانور به موقع نجات داده و به مراکز درمانی منتقل کنند. یک بیمارستان صحرایی RDH (سریع‌‌النصب) و یک اتوبوس‌آمبولانس در محل اجرای مانور مستقر شد. در این بخش تیم‌‌های درمان سریع با همکاری اورژانس، مصدومان را فوری به این بیمارستان یا اتوبوس‌آمبولانس منتقل می‌‌کردند تا اقدامات اولیه لازم در آن صورت گیرد. بیمارستان صحرایی RDH موجود در هلال‌احمر یکی از پیشرفته‌‌ترین بیمارستان‌‌های موجود است. در این بیمارستان خدمات اولیه اعم از تریاژ، CPR، پانسمان، اتاق عمل جراحی، ICU  و تخت‌‌های بستری فراهم است و در مواقع بحران به راحتی می‌‌تواند در منطقه نصب شود و مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از بالگرد امدادی هلال‌احمر و امداد هوایی بخش دیگری از مانور منطقه‌‌ای بود. در این بخش با استفاده از خودرو حمل مصدوم آرگو که امکان تردد در مناطق ناهموار را دارد، مصدومان از محل مانور به بالگرد منتقل شدند تا توسط بالگرد به مراکز امدادی منتقل شوند. تیم‌‌های اسکان و تغذیه اضطراری در محل مانور مستقر شدند و کمتر از ٥ دقیقه چادرهای مورد نیاز را برای اسکان اضطراری در منطقه مانور برپا کردند.
حسین کتابدار، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران در مورد هدف برگزاری این مانور می‌گوید: «برگزاری این‌گونه مانور‌ها باعث می‌شود تا تیم‌های امدادی و درمانی هلال‌احمر استان تهران و استان‌های معین، هماهنگی‌های لازم و مناسبی را برای انجام ارایه خدمات امدادی و درمانی در زمان بروز بحران‌های احتمالی داشته باشند. دکتر حسن صفاریه، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال‌احمر نیز هدف از برگزاری این مانورها را آمادگی برای ارایه خدمات درمانی برای بیماران سرپایی در مواقع اضطراری اعلام کرد و گفت: در هر استان کشور ١٠ تیم آماده حضور دارند که به این ترتیب ١٥٠ امدادگر فعال در هر استان خواهیم داشت. صفاریه تأکید کرد: این تیم‌‌ها هر سه ماه یک‌بار در استان‌های خود مانور برگزار می‌‌کنند، بنابراین آموزش‌ها و آمادگی‌های آنها ٤بار در ‌سال مورد آزمایش قرار می‌گیرد. صفاریه در پایان گفت: بنا داریم چنین مانورهایی را در سراسر کشور
ادامه دهیم.
صفر تا صد امداد
علی‌رضا نوری‌صفت، امدادگر داوطلب حاضر در این مانور نیز می‌گوید: «این یک نمایش‌ صرف نیست! مانوری تا به این وسعت تاکنون ندیده بودم، تمام تجهیزات در یک جا جمع شده. ما از صفر تا صد امداد را در این مانور دیدیم؛ یک مانور کم‌نظیر.»

برچسب ها

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*