مشاور رئيس و مديركل امور بينالملل رسانه ملي تشريح كرد؛ نشست كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه راديو تلويزيوني آسيا- اقيانوسيه ABU با حضور 20 شركت كننده خارجي و نمايندگاني از 10 كشور جهان در تهران برگزار مي شود. ،دومين نشست كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه راديو تلويزيوني آسيا- اقيانوسيه ABU هفتم و هشتم […]
نشست كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه راديو تلويزيوني آسيا- اقيانوسيه ABU با حضور 20 شركت كننده خارجي و نمايندگاني از 10 كشور جهان در تهران برگزار مي شود.
،دومين نشست كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه راديو تلويزيوني آسيا- اقيانوسيه ABU هفتم و هشتم اسفند با حضور 20 شركت كننده خارجي و نمايندگاني از 10 كشور جهان به همراه همتايان ايراني خود در مركز همايشهاي بينالمللي سازمان برگزار ميشود و در اين نشست دو روزه درباره مهمترين مشكلات حقوقي عصر رسانههاي ديجيتال بحث و گفتوگو خواهد شد.
اين نشست با حضور محمدحسن كياني رئيس مركز مالكيت فكري سازمان ثبت اسناد و املاك، لطفالله سياهكلي معاون رئيس سازمان صداوسيما و رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي و «يان بو» رئيس كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه راديو و تلويزيون آسيا – اقيانوسيه ABU افتتاح ميشود.
اهداف رسانه ملي از برگزاري نشست مهم ABU در تهران
بر همين اساس، عباس ناصري طاهري، مشاور رئيس و مديركل امور بينالملل رسانه ملي در گفتوگو با خبرنگار ما،هدف از برگزاري اين نشست دو روزه را بررسي موضوعات مربوط به كپيرايت به دليل گسترش رسانههاي فضاي مجازي و راهاندازي تلويزيون اينترنتي و همچنين تبادل محتوا در شبكههاي اجتماعي كه امروزه به يك بحث جدي براي رسانهها تبديل شده است عنوان كرد و گفت: برگزاري نشست تهران، نه تنها براي سازمان بلكه براي كشور فرصت مناسبي است تا مواضع و ديدگاههاي خود را درباره مهمترين مباحث حقوقي و رسانهاي تشريح و منافع خود را در نهادهاي بينالمللي مختلف با توجه به همكاري تنگاتنگي كه اين كميته با اتحاديههاي راديو تلويزيوني سراسر جهان دارد تثبيت كند.
او افزود: ميهماناني از كشورهاي استراليا، چين، ژاپن، هنگكنگ، مالزي، سريلانكا، بنگلادش، كره جنوبي و مدرسي از هلند كه مديرعامل يك انجمن رسانهاي حقوقي در اين كشور است، در نشست تهران شركت خواهند كرد.
مديركل امور بينالملل رسانه ملي با بيان اينكه كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه ABU كه پيش از اين كميته كپيرايت نام داشت در سال 1994 ميلادي و در آغاز عصر ديجيتال با هدف حمايت از حقوق و منافع سازمانهاي رسانهاي تشكيل شد، خاطرنشان كرد: تغيير نام كميته در جريان پنجاه و سومين نشست مجمع عمومي ABU كه سال گذشته در شهر بالي اندونزي برگزار شد با اين هدف به تصويب رسيد كه علاوه بر موضوع كپيرايت، مسائل حقوقي گستردهتري را در رابطه با مالكيت فكري در حوزه رسانه پوشش دهد.
نماينده رسانه ملي نايبرئيس كميته حقوقي و مالكيت فكري
ناصري طاهري با اشاره به اينكه نشست قبلي كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه ABU سال گذشته در تاشكند ازبكستان برگزار شد و نماينده سازمان براي مدت دو سال به نايبرئيسي اين كميته انتخاب شد، تأكيد كرد: دو سال پيش در مجمع عمومي ABU شركت داشتيم و با توجه به اينكه اين موضوع مسئله روز سازمان محسوب ميشود و روزبهروز مسائل آن نيز بيشتر به چشم ميآيد، پيشنهاد داديم كه در ابتداي شكلگيري كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه ABU، نشستي در تهران برگزار كنيم تا علاوه بر اينكه بتوانيم در مسير آينده اين كميته hثرگذار باشيم، حرفهاي خودمان را نيز بزنيم.
مشاور رئيس رسانه ملي با تأكيد بر اينكه كميته حقوقي و مالكيت فكري اتحاديه ABU به نهادها و اتحاديههاي اثرگذار رسانهاي از جمله سازمان جهاني مالكيت فكري وابسته به سازمان ملل متحد «وايپو» (WIPO) مستقر در ژنو همكاري نزديك دارد و در نشست تهران نيز، نمايندهاي از اين سازمان حضور خواهد داشت، تصريح كرد: وايپو، يكي از هفده نهاد تخصصي سازمان ملل متحد است كه هماكنون 189 كشور جهان در آن عضو هستند و 24 معاهده بينالمللي را مديريت ميكند. بر همين اساس، «حفاظت از مالكيت فكري براي راديو تلويزيونها»، «تعارض قوانين در پخش اينترنتي»، «مسائل مالكيت فكري در پخش رويدادهاي ورزشي» و همچنين «مشكلات بينالمللي در حوزه نظارت بر محتوا» از جمله مهمترين موضوعهايي است كه بهويژه در دومين روز نشست بحث خواهد شد.
او ادامه داد: اداره كل امور بينالملل سازمان علاوه بر ميزباني اين نشست كه با همكاري معاونت حقوقي و امور مجلس برگزار ميشود، روز نهم اسفند نيز با همكاري معاونت سيما، كارگاه آموزشي مباحث حقوقي و تجاري مرتبط با سيستمهاي مديريت محتوا در شبكههاي اجتماعي را با حضور يك مدرس بينالمللي از كشور هلند برگزار خواهد كرد.
نشست تهران، فرصتي براي عرضاندام رسانه ملي
مشاور رئيس رسانه ملي با اشاره به اينكه با توجه به گرانتر شدن روزبهروز حق پخش، موضوع دزدي امواج و برنامهها، جديتر شده است، خاطرنشان كرد: رويكرد و راهبرد اين كميته، از موضوعات به نسبت سنتيتر مسائل حقوقي به موضوعات مدرن امروزي و ديگر مسائل تبديل شده است و در اين دو سال، علاوه بر اينكه كميته علمي، فعالتر شده است، سعي كرده تا غناي بيشتري به خود بدهد.
ناصري طاهري با بيان اينكه برگزاري و حضور در اين نشستها، فرصتي براي سازمانهاي رسانهاي مثل صداوسيما پديد ميآورد كه ايدههاي خودشان را طرح كنند و اگر در فرايند تصميمسازي و تصميمگيري در آينده اتفاقي بيفتد، ديدگاه ما نيز در آن تصميمات، ديده ميشود تأكيد كرد: كپيرايت يك موضوع و مسئله عمومي جهاني براي همه رسانهها محسوب ميشود. برگزاري چنين نشستهايي و حضور در آن، سبب ميشود تا ما با تجربه كشورهاي مختلف نظير ژاپن و كره و نحوه برخورد آنها با اين موضوع آشنا شويم تا در سالهاي آينده در برخورد با اين موضوعات، بتوانيم اقدامات لازم را انجام دهيم.
مشاور رئيس رسانه ملي، برگزاري نشست تهران را محفلي براي انتقال دانش و تجربه در حوزه مالكيت فكري و آشنايي با مواضع جمهوري اسلامي ايران توسط ساير اعضاي ABU عنوان كرد و گفت: صداوسيما با برگزاري نشستهايي ازايندست در سطح بينالمللي و داخلي در زمينه كپيرايت، حق پخش بازيهاي ورزشي، خريد فيلمها و سريالهاي خارجي و يا تحريمهايي كه احتمال دارد با آن روبهرو شويم، جايگاه خود را تثبيت ميكند.
او ادامه داد: چالشهاي حقوقي رسانههاي عصر ديجيتال، چالش امروز صداوسيماست و تلويزيون اينترنتي نميتواند محتوايي توليد كند بدون آنكه بر روي آن نظارت وجود داشته باشد.
گفتني است كه اتحاديه راديو تلويزيونهاي آسيا- اقيانوسيه ABU كه بيش از 50 سال پيش تشكيل شد هم اكنون از 69 كشور اين منطقه، بيش از 270 عضو دارد و مقّر آن در كوالالامپور مالزي واقع است.
سازمان صداوسيما كه از اعضاي اثرگذار ABU است، بهعنوان عضو اصلي اين اتحاديه در شوراي اجرايي نيز حضور فعال دارد.