خبر استان : در مجلس پنجم، شرط ورود به مجلس در مرحله اول، کسب 30 درصد آرا شد و در مجلس هفتم نيز با مصوبه ديگري به 25 درصد کاهش يافت. اکنون در مجلس نهم نيز بار ديگر کسب حداقل آرا براي ورود به مجلس از 25 به 20 درصد آراي ماخوذه تقليل پيدا کرد.
با اصلاح قانون انتخابات مجلس، کسب حداقل 20 درصد آرای ماخوذه در حوزه های انتخابیه برای انتخاب نمایندگان به تصویب رسید.
طرحي اصلاحي براي اصلاح مفادي از قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي در دستور کار نمايندگان مجلس قرار داشت که شرايط راي آوري براي نامزدهاي اين انتخابات را سهل تر ميکرد. طرحي که از نظر طراحان به سالمسازي فضاي انتخابات نيز کمک مي کند.
حداقل آرا براي ورود به مجلس در قانون انتخابات مجلس، از ابتداي تدوين اين قانون تا کنون همواره دستخوش تغييراتي شده است. در انتخابات مجالس اول تا پنجم، نامزدها بايد حداقل 50 درصد آراي ماخوذه را کسب مي کردند تا راهي مجلس شوند. اگر چه اين شرط در مجالس اول، به راحتي تامين مي شد اما به تدريج از ورود نامزدها در مرحله اول در کلان شهرهايي چون تهران کاسته شد. تا آنجا که در مجالس چهارم و پنجم، تنها دو نفر در مرحله اول انتخابات تهران وارد پارلمان شدند.
در مجلس پنجم، شرط ورود به مجلس در مرحله اول، کسب 30 درصد آرا شد و در مجلس هفتم نيز با مصوبه ديگري به 25 درصد کاهش يافت. اکنون در مجلس نهم نيز بار ديگر کسب حداقل آرا براي ورود به مجلس از 25 به 20 درصد آراي ماخوذه تقليل پيدا کرد.
گفتني است در مرحله دوم انتخابات نيز نامزدها با کسب اکثريت نسبي آرا مي توانند به عنوان نماينده مجلس انتخاب شوند.
در ديگر بندهاي اصلاحي اين طرح، ارائه کارت ملي علاوه بر شناسنامه در زمان راي گيري نيز براي راي دهندگان الزامي شد.
منبع: خبرآنلاین