محققان دریافتند میکروبزدایی اسفنج آشپزخانه با استفاده از امواج مایکروویو یا جوشاندن موجب افزایش میزان پاتوژنهای موجود در آن میشود. بر اساس این تحقیقات، میکروب زدایی اسفنج با استفاده از این شیوهها بسیاری از میکروبهای موجود در اسفنج را میکشد، اما تمام آنها را از بین نمیبرد. بسیاری از میکروبهای موجود در منازل، کاملا بی […]
بر اساس این تحقیقات، میکروب زدایی اسفنج با استفاده از این شیوهها بسیاری از میکروبهای موجود در اسفنج را میکشد، اما تمام آنها را از بین نمیبرد.
بسیاری از میکروبهای موجود در منازل، کاملا بی خطر هستند و البته میکروبهای خطرناک تنها در سطوح آشپزخانه و محیط زندگی سکونت ندارند. بلکه بسیاری ازآنها درون وسایل و ابزار آشپزخانه مانند اسفنج زندگی میکنند.
بر اساس تحقیقاتی که در سال 2011 میلادی با مشارکت 22 خانواده، برای ارزیابی میزان باکتریهای کلیفرم موجود در وسایل آشپزخانه انجام گرفت مشخص شد 75 درصد از اسفنج ها و دستمالهای آشپزخانه حاوی این نوع باکتری هستند. باکتریهای کلیفرم خانوادهای از باکتریهای خطرناک هستند که میکروب مسموم کننده E-Coli نیز یکی از آنها محسوب میشود.
بر اساس این تحقیقات 45 درصد از سینکهای آشپزخانه، 32 درصد از سطح کابینتها، 18 درصد از تختههای آشپزخانه، 27 درصد از ظروف نگهداری مسواک و 9 درصد از دستگیرههای حمام نیز دربرگیرنده باکتریهای کلیفرم بودند.
میکروب زدایی اسفنج با استفاده از امواج مایکرویو و جوشاندن موجب از بین رفتن میکروبهای مفید و افزایش میزان باکتریهای خطرناک مقاوم در اسفنج میشود.
بنابراین میکروبزدایی اسفنج به جای پاکسازی آن منجر به افزایش میکروبها میشود. در یک اسفنج آشپزخانه بهطور متوسط بیش از 500 میلیارد باکتری زندگی میکنند. این میزان باکتری معمولا در نمونههای مدفوع یافت میشود. بنابر این برای خلاصی از تهدید این باکتریها بهتر است هر دو هفته یک بار اسفنج آشپزخانه را دور بیاندازید.