خبر استان : معاون سياسي و اجتماعي استانداري تهران گفت: آمارهای تکان دهنده حتی از شهرهای مذهبی زنگ خطر را برای فرو پاشی نظام اجتماعی مبتنی بر سنت به صدا در آورده است و با وجود فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی، شایسته جامعه ما نیست که نهاد خانواده و نقش محوری زنان مورد غفلت و بی توجهی قرار گیرد .
سيدشهاب الدين چاوشي در جلسه كارگروه بانوان و خانواده استانداري تهران با بيان اينكه موضوع زنان در ایران یکی از مسائل جدی و قابل اعتناست، گفت:حدود نيمي از جمعیت 80میلیونی کشور را جامعه زنان تشکیل میدهند. نقش تاریخی و ماندگار زنان در تربیت، روزبروز به تحلیل می رود و آنچه بعنوان نیازهای زن امروز در بوق و کرنا دمیده می شود برخاسته از نیازهای فطری زنان ایرانی نیست بلکه دامن زدن به غرائز حیوانی از طریق تبلیغات بی حد و حصر ماهوارهای و استفاده ابزاری از لطافت و محبوبیت زن است.
وي افزود:رسول گرامی اسلام ، توجه و محبت به زن را در کنار نماز قرار داده است . زن حلقه اتصال هستی با آفریدگار است. و مظهر جمال پروردگار، چرا از محبوبیت و مطلوبیت زن در جهت رشد و ارتقاء جامعه بهره گرفته نمی شود.
حضور قوي زنان در عرصه هاي مديريتي
چاوشي با بيان اينكه با کمترین آسیبها در عرصههای مدیریتی که زنان در اختیار دارند مواجهيم گفت: نباید بگذاریم این روح لطیف بشری ، لطافت و مهر خود را نسبت به همنوعان خود از دست بدهد.
معاون استاندار با طرح اين سوال كه ،چرا برخی از مشاغل برای زنان در فقه اسلامی جایز شمرده نشده است ؟گفت:زنان با خلق و خوی محبت آمیز عجین گشتهاند، و شرع هم ناخواسته این احساس ولو بصورت مقطعی و موردی در معرض آشفتگی قرار گیرد.
وي با اشاره به اهميت كارگروه بانوان استانداري تهران گفت:کار گروه بانوان و زنان باید با تلاش برای یافتن ایده های نو و با شناسایی و دعوت از نخبگان که دارای دغدغههای انسانی ودینی هستند بتواند جمعیت انبوه زنان استان تهران را رصد کند و برای تعالی آنان برنامهریزی نماید .
وي ادامه داد:وجود خیل کثیری از زنان بدسرپرست، بی سرپرست، و مطلقه که هیچگونه برنامهریزی مدون و مشخصی در عرصههای فرهنگی اقتصادی و اجتماعی برای جذب آنها وجود ندارد در آینده به یک فاجعه ملی تبدیل خواهد شد. آسیب پذیریهای زیادی این قشر بی پناه جامعه را در معرض تهدید قرار داده است .
چاوشي گفت: زنان سرپرست خانوار به عنوان انسانهای شریفی که به دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به ضعف و فقر کشیده شدهاند و راهی برای خروج از بن بست نمییابند، حکومت در همه این زمینهها مسئولیتی دارد و باید تمام نهادهای فرهنگی نظام برای علاج واقعه، بسیج شوند .
نظام خانواده در معرض فروپاشي است
وي با اشاره به اينكه نظام خانواده در معرض تهدید و فرو پاشی قرار گرفته است گفت: آمارهای تکان دهنده حتی از شهرهای مذهبی زنگ خطر را برای فرو پاشی نظام اجتماعی مبتنی بر سنت به صدا در آورده است و با وجود فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی، شایسته جامعه ما نیست که نهاد خانواده و نقش محوری زنان مورد غفلت و بی توجهی قرار گیرد .
به گفته چاوشي:در حوزه آسیبهای اجتماعی زنان، مواردی چون خشونت خانوادگی، طلاق، اعتیاد، فقر، تنفروشی، فرار دختران از منزل، کاهش سن فحشا، اختلالات روانی، رفتاری طی سالهای گذشته روند رو به رشدی را نشان می دهد.
معاون سياسي و اجتماعي استاندار گفت: نگاهی به مسائل اجتماعی در این روزهای حیات اجتماعی ایران نشان می دهد که دوره مطلوبی را طی نمی کنیم هرچند که اوضاع ما بسیار بدتر از بقیه کشورهای این منطقه نیست اما در حد و قرار خود و با توجه به استعداد و ظرفیتها و آرمانهای متاثر از دین مذهب انتظار بیشتر از آنچه اکنون هستیم وجود دارد.
به گفته چاوشي،مهمترین هنر در کار گروه بانوان این است که در حوزه زنان همانند سایر حوزه ها یک مجاهدت علمی و نظری جدی در زمینه شناخت مسائل و مشکلات زنان و یافتن راهکارهای مرتبط دنبال شود.
وي ادامه داد:بدون بهره گیری از زنان فرهیخته و صاحب نظر نمی توان به چاره جویی مسائل زنان پرداخت . در عرصه پژوهش ها در موضوع زنان کارهای بزرگی صورت گرفته است هنوز سوالات بسیاری بدون پاسخ ماندهاند.
برخورد با هر پدیدهای در کشوری که قانون در آن حاکم است باید بر مبنای قانونی مدون یا فتوای شرعی محکمی باشد تا بتوان با استناد به آنها عمل کرد.
هیچ فقیهی به طور رسمی اعلام نکرده که حضور زنان در استادیومها خلاف شرع است
وی با بیان اینکه جنجالهایی در زمینه حضور زنان در استادیومها رخ داد اظهار کرد: مقاومت ما در بسیاری از زمینهها مانند حضور زنان در استادیوم شکسته میشود و باید به این نکته توجه کنیم که ما به عنوان مسلمان باید چه مواضعی در این زمینه داشته باشیم و موضع حکومت به عنوان متولی امور جامعه چیست؟. آیا زنان اگر در گوشهای از استادیوم قرار بگیرند و با رعایت ضوابط شرعی به تشویق بپردازند آیا اسلام به خطر خواهد افتاد؟.
وی ادامه داد: هیچ فقیهی به طور رسمی اعلام نکرده که حضور زنان در استادیومها خلاف شرع است مگر اينكه اختلاط مفسده باشد آن هم منحصر به استاديوم نيست و همه جا جاري است. اما برخی از افراد دیدگاههای خود را به شرع ربط میدهند. آنان تصور میکنند که حضور زنان در استادیومها ممکن است موجب بروز بینظمی شود به همین خاطر صورت مسئله را پاک میکنند. این کار موجب میشود که ما در دنیا متهم به رعایت نکردن ابتداییترین حقوق زنان بشویم.
چاوشی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: موضوع زنان را باید به صورت ویژه نگاه کنیم چرا که آنان در فرآیند حیات اجتماعی به عنوان محور اساسی توسعه و تحول اجتماعی مطرح هستند. زنان در فرهنگ گذشته ایران نقش محوری به عنوان مادری شایسته داشتند امروزه شرایط دنیا به گونهای جریانهای مدافع زنان را سازماندهی کرده است که به نظر میرسد اگر سریع اقدام نکنید و به این قشر مهم توجه نداشته باشیم نگرانیهای جدی را شاهد خواهیم بود.
ايران از پرمصرف ترين كشورها در لوازم آرايشي
چاوشی با بیان اینکه متاسفانه ایران یکی از پر مصرف ترین کشورها در زمینه لوازم آرایشی است گفت: آمار و ارقام در این زمینه نگران کننده است. به نظر میآید زنان و دختران در شرایط کنونی برای بازیابی هویت خود تحت تاثیر رسانههای بیگانه قرار دارند و راه را گم کردهاند، همانگونه که مردان راه خود را گم کردهاند.
وی اضافه کرد: ایران در زمینه آمار جراحی زیبایی وضعیت بسیار نگران کنندهای دارد و برخی از زنان از این جراحیها برای تفاخر اجتماعی و چشم و همچشمی استفاده میکنند. از سوی دیگر در زمینه الگوی مصرف مشکلات جدی داریم که عملکرد مادران در این زمینه بسیار موثر است.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران با اشاره به افزایش سطح سواد زنان ایرانی اظهار کرد: ما شاهد هستیم که بسیاری از پژوهشگران در عرصههای مختلف زن هستند و زمانی که کارهای مدیریتی به آنان سپرده میشود مسئولیت خود را با بیشترین توفیقات و کمترین لغزشها انجام میدهند.
وی با اشاره به دیدگاههای موجود در حوزه زنان اظهار کرد: از سویی با دغدغههای جامعه دینی نسبت به جامعه زنان مواجه هستیم و از سوی دیگر تفکرات فمنیستی هر روزه در شبکههای اجتماعی منتشر میشود. این تفکرات علاقه دارند زنان ایرانی را پیرو غرب معرفی کنند. از سوی دیگر با گروهی با تحجر و بدبینی مفرط در منطقه خاورمیانه مواجه هستیم که آشفتگیهای زیادی را به بار آورده است. نحوه برخورد زنان در کشورهای عربی را میبینیم. حتی در کشوری مانند عربستان زنان اجازه رانندگی ندارند. گروه طالبان نیز دیدگاههای نادرستی نسبت به زنان دارند.
چاوشی اضافه کرد: امروزه گروه تروریستی داعش با رفتارهای جاهلانه خود و به اسارت گرفتن زنان ایزدی و سوری چهره بسیار موحشی را از مسلمانی به نمایش گذاشته است. در واقع ما در کنار دو جریان افراطی و تفریطی قرار داریم که یکی از آنها موجودیت زنان را به عنوان یک انسان نادیده میگیرد و دیگری زن را ابزاری صرف برای خدمت به مقاصد مردان میپندارد. این دو خطر موجودیت اعتقادات دینی نسبت به زنان را تهدید میکنند.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران با اشاره به کارگروه زنان استانداری تهران اظهار کرد: این کارگروه باید نظریه پردازی کند و محل یافتن راه کار مناسب برای مدیریت جامعه زنان است. با توجه به آنکه نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند جمعیت زنان استان تهران قابل توجه و در حد یک کشور است. در این شرایط باید آسیبهای اجتماعی که زنان سرپرست خانوار متحمل میشوند را مورد توجه قرار دهیم و به نقش حکومت و نهادهای مدنی در این زمینه بپردازیم.
نسبت 3 به 1 ازدواج و طلاق در تهران
چاوشی با اشاره به وضعیت ازدواج و طلاق در تهران اظهار کرد: نسبت ازدواج به طلاق در تهران 3 به یک شده است. این آمار به شدت نگران کننده است. علاوه بر آن سن ازدواج افزایش یافته؛ البته شرایط اقتصادی نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است. هجوم فرهنگ غربی نیز موجب شده که روابط خارج از ازدواج در برخی موارد به وجود آید که در این شرایط لازم است تدابیر لازم را بیندیشیم.
وی اضافه کرد: در گذشته طلاق عمل بسیار نکوهیدهای بود اما در حال حاضر عادی شده است و شبکههای اجتماعی موضوع جشن طلاق را مطرح میکنند و با این کار هنجارهای ما را نشانه گرفتهاند.
معاون سیاسی- اجتماعی استانداری تهران با اشاره به دیدگاههای موجود به زنان گفت: اگر فقه پویای حضرت امام خمینی (ره) نبود ما شاید امروز در همان تحجر طالبانی دست و پا میزدیم. نمیتوانیم بگوییم که زنان تحصیل کردهاند اما بروند خانهداری کنند البته مهمترین و اصلیترین وظیفه زن مادری است و لازم است اين نقش بازشناسی شود.
افزايش آمار ايدز در ميان زنان نگران كننده است
وی با اشاره به اينكه برخی زنان گرفتار بیماریهای سختی شدند و آنرا توسعه میدهند گفت: آمارها نشان میدهد که ایدز گسترش یافته است و ما نمیتوانیم با پوشاندن آمار و ارقام مشکلات را حل کنیم.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران با اشاره به وضعیت جمعیت ایران گفت: در مقطعی در جهت افزایش پیدا نکردن جمعیت کشور تبلیغ شد و مردم آن شعار را جدی گرفتند. در حال حاضر جمعیت کشور رو به کهنسالی است و در صورت ادامه روند موجود در سالهای آینده باید به فکر وارد کردن نیروی انسانی جوان برای اداره کشور باشیم.
وی با تاكيد بر افزايش نگراني ها در كاهش آمار ازدواج گفت: نگرانیهای مقام معظم رهبری در این زمینه به صورت جدی تری مطرح شد ولی طرح این موضوع به شکل شفاهی چندان کارساز نیست. در حال حاضر نتوانستهایم اشتغال و معیشت افرادی که به دنیا آمدهاند را نیز فراهم کنیم و با حرف نمیتوان جمعیت را افزایش داد بنابراین باید برای افزایش جمعیت اقدامات لازم را انجام دهیم.
چاوشی با اشاره به اهميت كارگروه زنان و خانواده استانداري گفت: غفلت از مشکلات زنان میتواند پیامدهای سنگینی در بخشهای دیگر کشور داشته باشد بنابراین باید در کمیتههای تخصصی کارگروه زنان استانداری تهران موضوعات مختلف به بحث گذاشته شود و پس از تصویب در شورای برنامهریزی استان مطرح شود و با وجود آنکه از نظر اقتصادی در شرایط سختی به سر میبریم ولی باید در کنار سایر موضوعات به زنان نیز بپردازیم.
وي افزود:باید جلسات کارگروه به صورت موضوعی و تخصصی با کمیتههای زیر مجموعه خود با حضور صاحبنظران تشکیل و با شناسایی موانع و نگرانیها راهکارهای مناسب لازم را پیشنهاد نماید.
چاوشي در پايان گفت:شورای برنامهریزی استان باید در سه فصل اعتبارات سرمایه استان، مبالغی را حسب طرحهای ارائه شده برای مطالعات مربوط به زنان و گرهگشائی از موانع فوری و آنی پیشبینی نماید و امور بانوان باید به کارهای اساسی و زیر بنایی بپردازد و از مشغول شدن به مسائل روزمره بپرهیزد.