رفتن به بالا

سایت خبری تحلیلی استان تهران | khabar e ostan دارای مجوز شماره ۹۴/۱۰۸۲۹ از هیئت نظارت بر مطبوعات

تعداد اخبار امروز : 4 خبر


  • چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • الأربعاء ۱۸ شعبان ۱۴۴۰
  • 2019 Wednesday 24 April

خبراستان: معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی: محصولات پروتئینی بین ۴ تا ۱۵ برابر افزایش یافته و بیشترین افزایش مربوط به تولید مرغ است به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ​­ مرتضی رضایی ­امروز در حاشیه بازدید از شرکت مجتمع تولید مرغ اجداد سپیدان کوثر در منطقه ورامین، ­ با اشاره به دستاورد‌های محصولات پروتئینی […]

خبراستان: معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی: محصولات پروتئینی بین ۴ تا ۱۵ برابر افزایش یافته و بیشترین افزایش مربوط به تولید مرغ است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ​­ مرتضی رضایی ­امروز در حاشیه بازدید از شرکت مجتمع تولید مرغ اجداد سپیدان کوثر در منطقه ورامین، ­ با اشاره به دستاورد‌های محصولات پروتئینی کشور در طی ۴۰ سال گذشته پس از پیروزی­ انقلاب اسلامی، افزود:­­ در سال ۵۷ بر اساس آمار فائو، ​ تولید شیر ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۷­ به ۱۰.۷ میلیون تن رسید. همچنین تولید گوشت قرمز از ۳۹۷ هزار تن به ۸۶۰ هزار تن، تولید مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۲.۴ میلیون تن و تخم‌مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۹۰۰ هزار تن رسیده است.

به گفته وی طی ۴۰ سال گذشته، ­ تولید شیر کشور ۴.۱ برابر، گوشت ۲.۵ برابر، مرغ ۱۵ برابر و تخم‌مرغ ۵.۶ برابر رشد یافته است.

معاون امور تولیدات دامی وزیر­ جهاد کشاورزی همچنین گفت: تولید عسل هم که جزو محصولات پروتئینی نیست، اما در معاونت امور دام مدیریت می‌شود. در سال ۵۷، ­ ۶.۶ هزار تن بود که با رشد ۱۳.۳ درصد به ۸۸ هزار تن افزایش یافته است.

رضایی با اشاره به سرانه مصرف مواد پروتئینی در کشور گفت: سرانه مصرف شیر ۱۱۵ کیلوگرم، گوشت قرمز ۱۲ کیلوگرم، مرغ ۲۹ کیلوگرم و تخم‌مرغ ۱۱ کیلوگرم است.

وی همچنین با اشاره به اینکه کل پروتئین مورد نیاز جامعه از طریق محصولات پروتئینی تامین می‌شود، افزود: هر انسان بالغ به ازای هر یک کیلوگرم وزن، یک گرم پروتئین لازم دارد که ­­یک سوم آن از پروتئین حیوانی تامین می‌شود.

رضایی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ هزار تن میانگین نیاز کشور به واردات گوشت است، گفت: این کمبود از طریق پروتئین‌های سایر محصولات مرغ، تخم‌مرغ و شیر تامین می‌شود و این‌ها قابل جایگزینی با همدیگر هستند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال ۹۷ گفت: در حوزه دام کوچک ۵۳ واحد با ظرفیت ۳۳۰ هزار راس راه‌اندازی شد و همچنین ۶۰ واحد گاوداری با ۱۱۰ هزار راس دام به تولید دام کشور اضافه شد.

معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌های پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ برای افزایش ظرفیت تولید محصولات پروتئینی در کشور خبر داد و­ گفت: در سال ۹۷ تعداد دام‌های کوچک از نوع بز تحت مدیریت اصلاح نژاد ۵۰ هزار راس بود که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۳۴۰ هزار راس افزایش یابد که باعث می‌شود تولید شیر ۴۶۰ هزار تن و تولید گوشت قرمز ۲۰ هزار تن بیشتر شود.

رضایی همچنین در مورد دام سبک گوسفند گفت: امسال ۶۰ هزار راس گوسفند تحت مدیریت اصلاح نژاد قرار داشت که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۸۰ هزار راس برسد که در این صورت ۸۰ هزار تن گوشت گوسفندی و ۲۵۰ هزار تن شیر با منشا گوسفندی به تولیدات کشور اضافه می‌شود.

وی همچنین درباره نژاد‌های گاو دو منظوره هم گفت: در سال جاری ۲۸۰ هزار راس دام دو منظوره وجود دارد­­که در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱ میلیون راس خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود، ۵۵۰ هزار تن شیر و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به ظرفیت تولید کشور اضافه شود.

اخبار مرتبط